Udvidet mediestøtte: NB og LA sagde nej

Den tid er forbi, hvor der var enstemmighed i Folketinget om corona-løsninger. Nye Borgerlige og Liberal Alliance har sagt nej til kulturministerens ekstra mediestøtte.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Udvidet mediestøtte: NB og LA sagde nej

Den tid er forbi, hvor der var enstemmighed i Folketinget om corona-løsninger. Nye Borgerlige og Liberal Alliance har sagt nej til kulturministerens ekstra mediestøtte.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net
Det var uden støtte fra de to mest profilerede borgerlige partier, da kulturminister Joy Mogensen (S) tirsdag 1. april fremlagde sin plan for at støtte medierne i udfordringerne mod corona. Og kulturministeren er klar til at tilføre medierne 180 millioner kroner i den såkaldte kompensationsordning.
Initiativet kom, samtidig med at både mediehuse og selvstændige melder om fyringer og lediggang. Men det overbeviser ikke Nye Borgerlige og Liberal Alliance.
Lars Boje Mathiesen fortæller, at Nye Borgerlige har flere grunde til afslaget:
”Den stiller en enkelt privat branche langt bedre end andre brancher derude. For her går man ind og vil dække tab, hvor man ellers dækker omkostninger. Og det synes vi ikke er rimeligt. Alle mærker krisen derude,” siger Lars Boje Mathiesen.
I sin uddybning på Facebook nævner ordføreren også, at han ikke tror, der vil være kontrol nok på området. Endelig mener Nye Borgerlige, at de velpolstrede mediehuse bør betale støtte tilbage efter krisen i form af sænket mediestøtte. Hvilket der heller ikke er politisk stemning for ifølge Lars Boje Mathiesen.
Se hele indslaget her:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Mere information om den nye ordning på Kulturministeriets hjemmeside.
Også for den anden side af salen bød 1. april på opbrud i støtten til regeringen. Det skete, da Radikale Venstre og Enhedslisten ikke ville stemme for dobbeltstraf til corona-relateret forbrydelse.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1671″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1797″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2970″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?