Undrer sig: Hvorfor er dette udeladt i Mette Frederiksen-undersøgelse?

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Den ellers meget grundige ekspertrapport “Håndteringen af covid-19 i foråret 2020” har ikke gennemgået SMS’er sendt af Mette Frederiksen og andre.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Det undrer Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup. 
Han kræver nu en ny undersøgelse af hvad såvel ministre som embedsmænd og ledende rådgivere har skrevet til hinanden i tiden op til, under og efter nedlukningen af Danmark sidste år.
– Det er mærkeligt, at undersøgelsen ikke har medtaget et så brugt værktøj som sms’er. Det er tydeligt, at mange af beslutningerne i regeringen er taget med kort varsel. Så det er besynderligt, at sms’er ikke er taget med, siger Peter Skaarup til B.T.
Statsminister Mette Frederiksens tidligere stabschef Martin Rossen er desuden kendt for at gøre flittigt brug af SMS’er i sit arbejde, så også i det lys kan beslutningen om at udelade dette fra den ellers grundige ekspertrapport på 595 sider undre.
Professor emeritus i statskundskab Jørgen Grønnegaard Christensen forsvarer over for B.T. udeladelsen af SMS’er med, at man ønskede at begrænse mængden af dokumentationsmateriale, som skulle gennemgås. Ellers kunne man ikke nå fristen, siger han.
Samtidig vurderer Jørgen Grønnegaard Christensen, at man alligevel fik de væsentligste informationer gennem mails og diverse skriftlige dokumenter fra ministerier og styrelser. Han vil dog ikke afvise, at der kan ligge interessante informationer gemt i de SMS’er, som folk i og tæt ved den socialdemokratiske regering sendte i den periode, som rapporten undersøger.
Ekspertrapporten konkluderer, at Mette Frederiksen løj, da hun den 11. marts lukkede Danmark ned og i den forbindelse påstod, at det skete på “myndighedernes anbefaling”.
Ingen myndigheder anbefalede dog Mettes nedlukning, lyder det i rapporten.
Mette Frederiksen nægter fortsat at indrømme sin løgn, og har endnu ikke stillet op til interview om sagen, men i stedet arrangeret en række live-udsendelser, bl.a. med forskellige unge influencers, på sine egne platforme på de sociale medier Facebook og Instagram.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?