Ups! Styrelse lækker 8000 cpr-numre ved en fejl

Foto: Michael Marais/Unsplash
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Ved et uheld har Styrelsen for Patientsikkerhed sendt en liste med omkring 8000 personnumre ud til 123 personer.

Det oplyser styrelsen selv mandag i en pressemeddelelse.

Listen indeholder dog kun personnumre – og altså ikke navne, adresser eller andre oplysninger, der kan knyttes til personnumrene.

De 123 skulle modtage “en standardskrivelse”. Men ved en fejl blev skrivelsen vedhæftet en fil, oplyser styrelsen.

– Det er en fil, der indeholder cirka 8000 cpr-numre. Men kun cpr-numre. Det er en masse tal, som en dansker godt kan genkende som cpr-numre, siger Birgitte Drewes, der er vicedirektør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Filen er udsendt ved en menneskelig fejl, oplyser hun.

– Der er en medarbejder, der skal udsende nogle standardbreve, og kommer til at vedhæfte den forkerte fil, siger Birgitte Drewes.

– Vi er en sagsbehandlende styrelse, der sender rigtig mange standardskrivelser ud. Det er et af de standardbreve, som vi sender ud herfra styrelsen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har taget kontakt til Datatilsynet, de 123, som har modtaget filen ved en fejl, samt de personer, hvis personnummer er i filen.

/ritzau/

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?