”Urimeligt!”: Psykolog kritiserer massive udgifter til coronatest

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Hele regeringens psykiatriindsats svarer til udgifterne ved 10 dages coronatest, lyder det.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Psykologen Joel Cyril Samuel Boukris kritiserer prisen for regeringens teststrategi.

Han mener, at det kan “synes temmelig urimeligt” at bruge så mange penge, når man tænker på, alt det, som man ikke vil bruge ressourcer på.

Det skriver han i et Facebookopslag.

Opslaget er skrevet i lyset af Justitsministeriets vurdering af omkostningerne ved de mange coronatest, der i øjeblikket bliver foretaget.

Indblik har før på baggrund af beregninger fra ministeriet kunne oplyse, at den daglige pris for den nuværende teststrategi ligger et sted mellem 50 og 100 millioner kroner.

DR har ligeledes kunne berette, at udgifterne ligger på omkring 60 millioner kroner.

Læs mere om omkostningerne ved teststrategien her.

Hele regeringens psykiatriindsats svarer til 10 dages coronatest

– Sidste år besluttede regeringen at styrke indsatsen i psykiatrien med fænomenale 600 millioner. Hvilket svarer til 10 dages udgifter til coronatest!, skriver Joel Cyril Samuel Boukris og fortsætter:

– Jeg har ikke kunnet finde nyere tal, men i 2016 brugte regionerne tilsammen 241,3 millioner på den offentlige psykologordning. Det svarer til 4 dages udgifter til coronatest. 4 dage!

Joel Cyril Samuel Boukris arbejder på Frederiksberg Sundhedscenter, hvor han tager sig af kræft- og hjertesyge.

I opslaget skriver han om, hvordan en behandling finansieres.

– Her kan man få 2 gratis samtaler med mig – det betaler kommunen for. Har de brug for mere hjælp, hvilke mange på trods af mine mirakuløse psykologskills har, så kan de pænt stille sig i kø og vente 3-6 måneder på en tid hos en ydernummerpsykolog, som mange faktisk slet ikke har råd til, selvom de kun skal betale 1/3 af udgiften, fortæller han.

“Synes temmelig urimeligt”

Joel giver i sit opslag udtryk for, at regeringens afvejning af prioriteter er skæv.

– Hvis samfundet synes, at det er fornuftigt at bruge så mange penge på de her test, så fred være med det.

– Jeg vil bare så gøre opmærksom på, at det kan synes temmelig urimeligt set i lyset af alt det andet som man ikke vil bruge penge på.

– Lone Simonsen (corona-lone) siger, at det er jo klogt, for en tredje bølge ville koste 2-3 milliarder. Til sammenligning mener man, at depression og angst koster samfundet 13,9 milliarder årligt, skriver psykologen.

Joel afrunder sit opslag med at skrive, at Lone Simonsen (corona-Lone), der er epidemiolog ved Roskilde Universitet, har taget sit øgenavn lidt for meget til sig.

[adning id="17957"]

Fik du læst?