Vanopslagh melder klart ud: “Lad os behandle corona som almindelig influenza”

Foto: Liberal Alliance

Alex Vanopslagh vil gøre op med regeringens “forsigtighedsprincip”.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Sådan skriver Liberal Alliances partileder i et opslag på sin officielle Facebookside, hvor han retter en kritik til bl.a. hans kolleger på modsatte fløj.

– Det er lige så sikkert som amen i kirken, at der om få uger – når sæsoneffekten aftager – både vil være bekymrede virologer og kontrolivrige, røde politikere, som vil foreslå at vi skal fortsætte med flere restriktioner, forlænge brugen af coronapas og fortsat have lokale nedlukninger ved smitteudbrud, skriver han og fortsætter:

– Men det holder ikke. Det er nu, vi skal tage den vigtige principielle beslutning, at vi behandler coronavirus for hvad det er: En influenza-lignende sygdom.

Efterfølgende påpeger Vanopslagh, at covid-19 vil være blandt os længe, men at man skal huske på, at vi har vaccinerne samt gode muligheder for behandling.

Han tror også, at håndteringen ville se anderledes ud, hvis det var en hvilken som helst anden sygdom, hvor man havde tilsvarende muligheder for behandling og vacciner.


I skrivende stund er 58,9 procent af den danske befolkning færdigvaccineret, svarende til 3.448.437 mennesker. 80 mennesker er indlagt, hvoraf 13 er lagt på intensiv og 11 i respirator.

[adning id="17957"]

Fik du læst?