Var han inhabil? Nu klager Messerschmidt over den dommer, der idømte ham fængselsstraf

Messerschmidt klager over dommer Søren Holm Seerup
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

DF-næstformand Morten Messerschmidt har fredag indklaget dommer Søren Holm Seerup for Den Særlige Klageret. Det oplyser Messerschmidt på sin Facebookprofil.

Allerede i weekenden meddelte Messerschmidts advokat, Peter Trudsø, at man ville gå til Klageretten, og nu er klagen altså afsendt.

Søren Holm Seerup var formand for den domsmandsret, som fredag i sidste uge idømte Morten Messerschmidt seks måneders betinget fængsel i den såkaldte Meld-sag om svig med EU-midler.

I forbindelse med klagen forlanger Messerschmidt blandt andet, at Seerup skal oplyse, hvorvidt han har fået tildelt Meld-sagen tilfældigt efter den almindelige sagsfordeling i retten, eller om han direkte har bedt om at få den.

Efter dommen kunne Ekstra Bladet fortælle, at Søren Holm Seerup på Facebook likede et opslag fra tidligere folketingsmand og minister Søren Pind. Ifølge Ekstra Bladet problematiserer opslaget Messerschmidts fortsatte næstformandsskab.

Det var på den baggrund, at Trudsø sagde, at der ville blive klaget. Efterfølgende offentliggjorde Morten Messerschmidt en række eksempler på, at Søren Holm Seerup på Facebook i en række tilfælde har liket eller kommenteret opslag om Dansk Folkeparti eller Meld-sagen.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?