Var sigtelsen vedrørende straffelovens paragraf 109 en fabrikeret anklage?

Claus Hjort Frederiksen svarer tilbage…

 

Af Redaktionen

 

Da Hjort Frederiksen i 2021 blev gjort bekendt med anklagen om landsforræderi, var han tydeligvis rystet.

Chefstrategen i Venstre – igennem mange år – er ellers hårdhudet og går ikke af vejen for en skarp debat eller ditto kommentar.

Hjort Frederiksen har haft mange ministerposter: Beskæftigelsesminister, finansminister og senest forsvarsminister – altid med klare visioner, velforberedt og et godt samarbejde med embedsværket. Det sluttede som bekendt ved seneste folketingsvalg.

En ren socialdemokratisk regering belønnede Trine Bramsen – tidligere politisk ordfører – med posten som forsvarsminister, og dermed Hjort Frederiksens efterfølger.

Efter en særdeles turbulent periode som forsvarsminister blev Bramsen forflyttet i februar 2022.

Den vistnok eneste, der syntes, det var succesfuldt med Bramsen som forsvarsminister, var statsminister Mette Fredriksen…

Trine Bramsens medarbejdere sagde op i stor stil, og ord som temperamentsfuld, nedladende og ondskabsfuld blev hæftet på forsvarsministeren med den ringe forståelse for faglighed.

Hun kaldte forsvaret for en ”Styrelse” og hun ville uddele medaljer hun ikke havde mandat til.

Forsvaret var bestemt ikke blandt hendes fans. Søg Google og du vil blive oversvømmet med ”cases”.

Dette kunne Claus Hjort Frederiksen heller ikke lade være med at bemærke, specielt de mange ”Hovsa`s”, hvor et var, da Bramsen lod sig sejle til et privat arrangement i Det fynske Øhav – i et af hjemmeværnets fartøjer – mens resten af verden så på den ulykkelige afslutning på krigen med Taliban i Afghanistan.

Nu var der også gang i sagen med tidligere FE-chef Lars Findsen – hjemsendt, tidligere fængslet og sigtet. Vi kender ikke meget til substansen i den sag, men Lars Findsen er efterfølgende blevet løsladt af Østre Landsret i februar.

I samme omgang som Lars Findsens blev sigtet efter §109, blev også Claus Hjort Frederiksen sigtet for landsforræderi efter denne paragraf, der ikke er blevet brugt siden 2. verdenskrig.

Stort postyr. Ingen indsigt, ingen detaljer kun – ”Sådant er det…”

Her senest, har Claus Hjort Frederiksen slået igen ved at hævde, at det ikke er efterretningstjenesten men Regeringen, der står bag.

”Og det kan kun være Justitsministeriet eller Statsministeriet” (citat).

Spektakulært – og et problem for Regeringen – hvis substansen i sagen er udtalelser vedrørende den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA, der har været kendt i årevis!

Hvis der ikke er mere ”kød på benet” har Regeringen: ” Mette Frederiksen” igen positioneret sig som den mest magtfuldkomne regering til dato.

– Kan FE-sagen kaldes manipulation?

[adning id="17957"]

Fik du læst?