Veganerpartiet fik et hamskifte – men er stadig lige ekstremt

Som kødspiser må du gerne være Veganerparti-medlem, men du skal ikke forvente at få stemmeret i forsamlingen.

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9696″ img_size=”1200×436″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Foto: Lars Corvinius Olesen / Veganerpartiet[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Veganerpartiet fik et hamskifte – men er stadig lige ekstremt

Som kødspiser må du gerne være Veganerparti-medlem, men du skal ikke forvente at få stemmeret i forsamlingen.
Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.net
I dag afholdt Veganerpartiet sit første pressemøde efter at partiet for to uger siden er blevet opstillingsberettiget. I de forgangne uger har der været udskiftning på formandsposten, da medstifter Michael Monberg trak sig. Derfor var det den nyslåede forperson Lisel Vad Olsson og partileder Henrik Vindfeldt, som førte ordet til pressemødet, der – lettere selvironisk eller symbolsk – blev afholdt i Kødbyen i København.
Her slog den veganske frontduo fast, at deres parti stålfast følger veganismen. I deres tilfælde er veganismen ikke blot en diæt, men en egentlig politisk ideologi, må man forstå. Og hvad vil en sådan vegansk politisk ideologi så, spørger du?
Jo, den vil såmænd strukturere samfundet på ny, lød det fra forperson Lisel Vad Olsson til pressemødet. Veganerpartiet vil have et opgør med det konventionelle landbrug og bl.a. “frigive” de op mod 50% af Danmarks areal, der i dag bruges til foderproduktion til de dyr, der avles herhjemme.
Veganerpartiet kalder denne foderproduktion for “den absolut største forhindring for en reelt bæredygtig og anstændig fremtid”, men ingen af de fremmødte til pressemødet ville dog komme ind på, hvordan den massive regning for deres veganske, samfundsomvæltende opgør skal betales.
Det blev på pressemødet endvidere slået fast, at Veganerpartiet står for en “politik som på alle måder ikke diskriminerer”. I det lys kan det synes mærkeligt, at de glade veganere ikke vil lade kødspisende medlemmer have stemmeret i partiet.
Som kødspiser må du altså gerne være medlem og støtte partiet med penge, men du skal ikke forvente at få stemmeret og medlemsrettigheder til gengæld. Så meget for en ikke-diskriminerende politik.
Når Veganerpartiet på den måde kan tilsidesætte sit angiveligt centrale princip om ikke-diskrimination, skyldes det naturligvis, at dette princip slet ikke er det centrale i partiets virke, når det kommer til stykket.
I stedet er det centrale for Veganerpartiet at påtvinge andre deres eget ideologiske syn på verden. De vil, hvis de får magt som de har agt, påtvinge alle andre borgere deres egen veganisme.
Til pressemødet blev en kontroversiel udtalelse fra den tidligere formand manet i jorden, og Henrik Vindfeldt erklærede, at Veganerpartiet trods alt ikke vil gøre det forbudt at spise kød.
Det skal stadig være lovligt at være kødspiser – men kun, hvis kødet produceres på den måde, som Veganerpartiet dikterer.
Med andre ord kan vi godt forvente, at partiet de facto vil forbyde kødspisning gennem vidtgående regulering og indgreb overfor de danske landbrug. Tiltag, som også vil ramme alle os almindelige danskere, der holder af at spise kød.
Efter dagens pressemøde står det klart, at Veganerpartiet har foretaget et hamskifte efter at være blevet opstillingsberettiget. Det er slut med aktivisme på kant med loven og de mest kontroversielle udtalelser har man også fået taget afstand fra. Veganerpartiet kan næsten synes helt professionelt og tilforladeligt. Men vi må ikke være blinde for, hvad partiets agenda i virkeligheden er.
Veganerpartiet er stadig et ekstremt enkeltsagsparti, der stort set ikke skyr nogle midler i kampen for at påtvinge os andre deres veganistiske ideologi og levevis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2545 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 7357 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 7740″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?