Venstre-profil deler vandene: Vil rykke folketingspolitikere foran i vaccinekøen

Jan E. Jørgensen. (PR-foto fra Venstre)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Venstres Jan E. Jørgensen mener, at det er et udtryk for “Jantelovs-Danmark”, at fremtrædende politikere ikke kommer foran resten af befolkningen i vaccinekøen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Ledende folketingspolitikere skal rykkes frem i vaccinekøen og tilbydes en vaccine mod coronavirus før andre danskere.

Det mener Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen. 

Og den udmelding har skabt heftig debat på Christiansborg, skriver Berlingske.

Debatten udspringer fra et tweet, hvor Jan E. Jørgensen kommenterer på, at forhandlingerne på Christiansborg for tiden er besværliggjort af, at de skal foregå online.

– I burde for længst alle være vaccinerede og sikre folkestyret. Men det vil I jo ikke, lød det fra tidligere Venstreminister Søren Pind, hvortil Jan E. Jørgensen svarer:

– Helt enig – men i Jantelovs-Danmark må landets ledelse pænt vente i kø efter plejehjemsbeboere.[/vc_column_text][vc_column_text]


[/vc_column_text][vc_column_text]Siden har Jan E. Jørgensen givet interview til Politiken om emnet. 

Adspurgt direkte, om landets politikere skal sikres en forlomme i vaccinekøen, svarer han avisen:

– Ikke nødvendigvis os alle sammen, men i hvert fald regeringsmedlemmer, sundhedsordførere og partiledere, som jo har nogle ret vigtigt drøftelser, som ikke fungerer optimalt på Teams. Det er man simpelthen nødt til at se i øjnene. 

– Men det er ikke noget, vi har drøftet i gruppen, så jeg taler helt på egne vegne. Men du kan se, at i stort set alle andre lande bliver præsidenter og ministre vaccineret. Også for at vise folk, at man kan stole på vaccinerne. Og i Danmark er det helt omvendt. Det er meget typisk dansk.

Dog vil Jan E. Jørgensen ikke pege på, præcis hvilke politikere, der skal foran i vaccinekøen.

Møder ingen opbakning fra egen sundhedsordfører

På Twitter har Jan E. Jørgensen mødt opbakning fra bl.a. løsgænger Simon Emil Ammitzbøll-Bille, men i Politiken får Venstre-profilen ingen opbakning fra sin egen sundhedsordfører, Martin Geertsen.

Samtidig afviser også De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, at politikerne skal rykkes frem i vaccinekøen.

– Vi skal først og fremmest tage hensyn til ældre og kronisk syge, når det gælder corona. Det er dem, der er i risiko for at dø af corona. 

– Hvis vi i Folketinget skulle have et antal vacciner uden om køen, ville vi signalere og modgå den indsats, vi har sat værk hele vejen igennem, for at hjælpe ældre og kronisk syge, lyder det fra Dansk Folkepartis Peter Skaarup, der også bakkes op af Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund.[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?