Venstrefløjen skal tøjle sit Israel-had

Jonatan Møller Sousa. (Foto: Rune Svenningsen)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Beskyldningerne mod Israel om ”vaccine-apartheid” er langt over grænsen, skriver Jonatan Møller Sousa i dette debatindlæg.
Af Jonatan Møller Sousa, daglig leder af Forum For Dialog om Israel
Venstrefløjen har alt for længe dyrket et had mod Israel. Det er helt almindeligt at beskylde Israel for alle historiens med modbydelige forbrydelser; apartheid, etnisk udrensning, massemord, folkemord, racisme, fascisme.
Hadet til Israel er så dybt, at venstreorienterede journalister verden over ikke kunne skrive den gode historier om Israels indkøb og udrulning af vaccination mod COVID-19 uden samtidig at få skrevet noget dårligt om Israel. Man ledte aktivt efter at kunne skrive noget dårligt om Israel, og man var så sikker på, at Israel er onde, at man fik skrevet en kæmpestor lugtende løgn.
For mens Israel indledte verdens bedste kamp mod COVID-19, så skete det samme ikke på Vestbredden og Gaza – og haps! – det må være Israels skyld. Sådan fungerer en venstreorienteres hjerne fyldt med had mod Israel.
Der er dog et meget simpelt faktum, som den venstreorienterede hjerne ikke kunne håndtere. Palæstinenserne har deres eget selvstændige sundhedsvæsen, og palæstinenserne ønsker ikke at samarbejde med Israel.
Palæstinenserne har afvist Israels hjælp med bekæmpelse af COVID og ønsker ikke at samarbejde om vaccination. Palæstinenserne har i stedet valgt at samarbejde med Rusland, som har udviklet en billigere vaccine kaldet Sputnik V.
På trods af simple fakta, som ikke er svært at forstå, så går venstrefløjen amok i Israel-had. ”Vaccine-apartheid”, hedder kampagnen.
Det er langt over grænsen at beskylde Israel for de samme forbrydelser, som Sydafrikas apartheid-regime begik. Langt over grænsen, og uden nogen form for sandhed bag. Sådanne løgnagtige had-kampagner kender jeg som jøde rigtig godt. Det er ikke første gang, at der opfindes løgne for at dæmonisere jøder.
Og nu vil jeg gerne passe rigtig meget på og sige tingene meget klart. Venstrefløjen er ikke nazister og de er ikke antisemitter. Jeg mener det ganske alvorligt og ærligt: det er de ikke.
Men: venstrefløjen skal tøjle sit Israel-had. Det er helt uacceptabelt at anvende så hårde løgne i en så modbydelig kampagne. Jeg kalder til selvransagelse. Jeg kalder på en forklaring. For det ligner historiens jødehad utrolig meget.

Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?