“Vi har fået skabt os et bureaukratisk monster”: Dansk Industri slår alarm og kræver resolut handling

Lars Sandahl Sørensen. (Pressefoto)

“Vi kan simpelthen ikke bare lade det ræse derudad”, lyder det.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Det fortæller administrerende direktør i erhvervsorganisationen Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen til Finans

Han lægger op til, at omtrent 30.000 ansatte skal væk fra den offentlige sektor og ind i det private erhvervsliv. 

Og selvom Dansk Industri tidligere har annonceret lignende ambitioner, er det i denne omgang alvor, lyder det.

Bagtæppet er bl.a. coronakrisen, som har ført til, at antallet af offentligt ansatte er vokset med hele 30.000 personer.

Læs mere om det her.

Udviklingen skal nu vendes, lyder det fra Lars Sandahl Sørensen. Han vil tilbage til de omkring 824.000 personer, som gennemsnitligt i perioden 2011-2019 var ansat i den offentlige sektor, siger han til Finans.

– Vi kan simpelthen ikke bare lade det ræse derudad med så mange flere offentligt ansatte. Det handler ikke om de “varme hænder”, men om at vi har fået skabt os et bureaukratisk monster, fortæller han. 

Direktøren fortæller, at han selv har en mor med demens, der får hjælp af den offentlige hjemmepleje. Han fortæller endvidere, at langt størstedelen af tiden, hvor hjemmeplejen er på besøg, går til ting som kontrol og dokumentation – altså det, som mange vil betegne som “bureaukrati”. 

Det er netop dette bureaukrati, som Lars Sandahl Sørensen vil erklære krig mod.

Udover besparelser på f.eks. administrativt ansatte mener DI-direktøren også, at digitalisering vil kunne skære en del af de 30.000 offentligt ansatte væk.

De nuværende progrnoser fra Finansministeriet fortæller, at antallet ansatte i den offentlige sektor kun vil falde med cirka 9.000 personer frem mod 2023, medmindre der bliver gjort noget fra politisk hold.

[adning id="17957"]

Fik du læst?