Vi skal sige ja til atomkraft – men slet ikke af den grund, de fleste tror

Jens Rost/Flickr

Ja, vi skal have atomkraft. Men vi skal bruge de rigtige argumenter, skriver Erling Petersen i dette debatindlæg.

Af Erling Petersen, civilingeniør, tidligere forskningschef hos Vølund og direktør i Danske Fjernvarmeværkers Forening

Atomkraft er en ren, sikker, stabil energikilde. Når vi – sandsynligvis snart – får formeringsreaktoren og thoriumprocessen til at køre, vil der også være brændsel nok så længe øjet rækker. Ingen andre energikilder kan tilbyde det samme. 

Sol og vind producerer som solen skinner og vinden blæser, og både kul, olie og naturgas er begrænsede ressourcer. Måske husker nogle læsere, at den 1. februar 2021 kunne selveste Berlineren meddele, at ”Klimadommedag er aflyst”. 

Både forskere fra IPCC og Det Internationale Energiagentur (IEA) var enige om, at kloden slet ikke indeholder tilstrækkelige ressourcer at kul, olie og gas til, at atmosfærens indhold af CO2 kan komme op på det niveau, som kræves, for at IPCC’s skrækscenarier kan opfyldes. Men det har de fleste vist glemt i dag. Det var en artikel som burde berolige de klimabekymrede. Til gengæld sætter den fokus på vores fremtidige forsyningssituation. Det er på høje tid med rettidig omhu.

De fleste fremhæver som argument for atomkraft, at den ikke producere CO2. Det er også rigtigt, men det er ikke væsentligt! 

Vi er i de sidste 30-40 år blevet hjernevasket med, at CO2 er livsfarligt for kloden. I følge professor Johannes Krüger (forfatter til bogen 32 myter om klimaet du ikke skal hoppe på) er det en myte. 

Det er en myte, som er skabt af diverse NGO’er og politikere, som ønsker en meget stærkere central styring af hele vores samfund. De seneste ca. 100 år er temperaturen steget ca. en grad, og det er der intet usædvanligt ved, og det har medført mindst lige så mange fordele som ulemper. 

Det er selv IPCC enig i. Atmosfærens indhold af CO2 er steget med ca. 50 procent, og derfor gror planterner meget bedre. 

Problemet er bare, at IPCC fortæller os, at det meget snart vil blive frygteligt meget varmere. Og det har de fortalt os i 30 år, uden at det er sket. Vi skal ikke bruge en myte om klimaet som argument for atomkraft. Der er masser af gode argumenter.

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?