Videnskabsmagasin er gået woke: Jedi-krigere er problematiske ”white saviors” og udøver ”toxic masculinity”

Foto: Anton Ivanov/Shutterstock

Det amerikanske videnskabsmagasin Scientific American er hoppet med på den identitetspolitiske bølge.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Scientific American er et amerikansk videnskabsmagasin, der siden sin start tilbage i 1845 har publiceret artikler af nogle af verdens største videnskabsfolk, herunder Albert Einstein.

Men de ting, som det tidligere så anerkendte videnskabsmagasin publicerer i dag, er i en helt anden boldgade.

I krig med Star Wars: Jedi-krigere er “problematiske”

Hvor det før var store videnskabelige teorier og hjernevridende emner, såsom evighedsmaskiner og solneutrinoer, der blev publiceret artikler om, så er det i dag identitetspolitik, der på mærkværdigvis har fået overtaget i videnskabsmagasinet.

Et af de seneste eksempler på dette er en artikel, der blev publiceret torsdag sidste uge, og som hedder: ”Hvorfor betegnelsen JEDI er problematisk at bruge til at beskrive tiltag, der fremmer retfærdighed, rimelighed, diversitet og inklusion”.

Her fremlægger hele fem forfattere, hvorfor de fiktive Jedi-krigere fra Star Wars-filmene, ifølge forfatterne, er uegnede maskotter for social retfærdighed.

Og hvis du sidder lige nu og tænker, at det hele er en smule mærkeligt og forvirrende; så er du ikke alene.

Flere nyhedsmedier har nemlig også stillet spørgsmål til det skifte, som Scientific American har foretaget sig fra at fokusere på reel videnskab til nu at være blevet fanget af identitetspolitik.

Fra videnskabsmagasin til politisk kampskrift

Skiftet fremtræder nemlig som værende en del af et overordnet skift, Scientific American har foretaget for at blive mere politiske, skriver det amerikanske medie The Daily Wire.

Dette kan blandt andet også observeres ved, at videnskabsmagasinet tilbage under præsidentvalget i 2020 anbefalede sine læsere at støtte Joe Biden fremfor Donald Trump.

Faktisk forholdt det sig sådan, at magasinet direkte viste modstand mod Trump.

I hele magasinets dengang 175-årige historie, var det første gang, at magasinet havde tilsluttet sig en præsidentkandidat.

[adning id="17957"]

Fik du læst?