Vindkraften taber pusten

Vindkraften taber pusten Indførelsen af vind- og solenergi som erstatning for kul-, gas-, og oliebaseret energi går langsommere og langsommere.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vindkraften taber pusten

Indførelsen af vind- og solenergi som erstatning for kul-, gas-, og oliebaseret energi går langsommere og langsommere.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
En ny europæisk opgørelse viser, at der i 2018 kun blev installeret halvt så meget sol- og vindkraftenergi, som i 2010, det foreløbige højdepunkt. I 2018 blev der bygget sol- og vindkraftanlæg, som kunne præstere 33GW. I 2018 blev der bygget anlæg, som kan præstere 14,8GW. Det er dårlige nyheder i bestræbelserne på at gøre EUs energi fossilfri i 2050.
Tallene er indsamlet af EurObservER, som støttes af EU, og som har til formål at fremme indførelse af vedvarende energi i Europa. Organisationen offentliggør løbende data for sol- og vindenergi-installationer, som den systematisk har indsamlet siden 2008.
EurObservER oplyser også, at de 28 EU lande i dag udsender omkring 10% af verdens samlede CO2, og af de ca. 10% kom ca. en fjerdedel fra kraftværkerne. Transport og industri udsendte det meste af resten. EUs andel af verdens samlede CO2 udslip vil blive mindre de kommende år, fordi lande som Indien og Kina vil anvende kul (som er det billigste) til fremstilling af elektricitet, selvom det er imod ånden i Parisklimaaftalen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?