Virolog forstår ikke, at vi stadig har restriktioner: ”Der er ingen chance for et overbelastet sygehusvæsen”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

En virolog forstår ikke, hvorfor vi overhovedet har nogle restriktioner tilbage, når det går så godt.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Forsker i immunologi og virologi på Aarhus Universitet, Christian Kanstrup Holm, forstår ikke Folketingets nye genåbningsplan.

Han mener, at den fastholder for mange unødvendige restriktioner.

Den nyeste genåbningsplan blev besluttet med et bredt flertal, hvor alle partier på nær Nye Borgerlige, der ikke var inviteret med til forhandlingerne, blev enige om de næste skridt for genåbningen af Danmark.

Men det er forkert, mener Kanstrup Holm, da han påpeger til TV2, at det ikke giver mening at have nogle restriktioner overhovedet, og tilføjer:

– Det er som om, vi lidt har glemt i samfundet generelt og blandt politikerne, hvorfor vi overhovedet indførte restriktionerne.

Med dette påpeger forskeren, at indførelsen af de voldsomme restriktioner i danskernes liv kom på baggrund af, at man ville undgå, sygehusvæsenet blev overbelastet og brød sammen, og fortsætter:

– Vi indførte restriktioner, fordi vi ville undgå, at hospitalsvæsenet skulle blive overbelastet og for at undgå, at frontpersonalet på sygehusene skulle blive smittet, så de ikke kunne varetage deres arbejde.

– Risikoen for, at det sker i Danmark nu, er lig nul.

Professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, Hans Jørn Kolmos, er enig i udlægningen af, at der ikke er en risiko for et overbelastet sygehusvæsen.

For at understøtte sine udlægninger henviser Christian Kanstrup Holm til, at alle i risikogruppen er vaccineret samt at alle i frontpersonalet er vaccineret med enkelte undtagelser, og siger afslutningsvis:

– Der vil altid være risiko for sygdom i vores samfund. De personer, der stadig er i risikogruppen, når corona er væk, de er stadig i risikogruppen for andre ting.

– Vi kan ikke opnå en situation, hvor nul personer i Danmark oplever risiko ved at være i live. Der når vi aldrig hen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?