WHO i ny udmelding: Advarer nu mod nedlukninger

Verdenssundhedsorganisationen advarer nu statsledere mod drastiske nedlukninger af samfundet for at bekæmpe coronavirus.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

WHO i ny udmelding: Advarer nu mod nedlukninger

Verdenssundhedsorganisationen advarer nu statsledere mod drastiske nedlukninger af samfundet for at bekæmpe coronavirus.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Der forlyder nu nye toner fra WHO i spørgsmålet om verdens håndtering af coronasituationer.
“I WHO anbefaler vi ikke nedlukninger som det primære middel til at holde coronavirus under kontrol”, lyder det fra WHO-talsmand og læge David Nabarro i et videointerview med det britiske ugemagasin The Spectator.
“Nedlukninger kan i vores optik kun retfærdiggøres som midlertidigt tiltag, der kan bruges til at købe tid til at reorganisere ens ressourcer, beskytte udmattede arbejdere i sundhedssektoren – men i det store og hele, vil vi hellere undgå det,” siger Nabarro og tilføjer, at nedlukninger kun bør være sidste udvej.
WHO-talsmanden påpeger, at nedlukninger og strikse coronarestriktioner har medført betydelige negative konsekvenser, særligt af økonomisk karakter.
“Nedlukninger har særligt en konsekvens, som vi ikke må undervurdere: De gør fattige mennesker frygteligt meget fattigere,” lyder det fra David Nabarro.
Tidligere har WHO ellers advaret verdens lande mod en for hurtig genåbning af samfundet. Det skete i lyset af den stigende modstand mod coronarestriktioner, efterhånden som befolkninger og erhvervsliv har betalt prisen gennem året.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6490″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6909″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7401″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?