WHO i ny udmelding: Advarer nu mod nedlukninger

Verdenssundhedsorganisationen advarer nu statsledere mod drastiske nedlukninger af samfundet for at bekæmpe coronavirus.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

WHO i ny udmelding: Advarer nu mod nedlukninger

Verdenssundhedsorganisationen advarer nu statsledere mod drastiske nedlukninger af samfundet for at bekæmpe coronavirus.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Der forlyder nu nye toner fra WHO i spørgsmålet om verdens håndtering af coronasituationer.
“I WHO anbefaler vi ikke nedlukninger som det primære middel til at holde coronavirus under kontrol”, lyder det fra WHO-talsmand og læge David Nabarro i et videointerview med det britiske ugemagasin The Spectator.
“Nedlukninger kan i vores optik kun retfærdiggøres som midlertidigt tiltag, der kan bruges til at købe tid til at reorganisere ens ressourcer, beskytte udmattede arbejdere i sundhedssektoren – men i det store og hele, vil vi hellere undgå det,” siger Nabarro og tilføjer, at nedlukninger kun bør være sidste udvej.
WHO-talsmanden påpeger, at nedlukninger og strikse coronarestriktioner har medført betydelige negative konsekvenser, særligt af økonomisk karakter.
“Nedlukninger har særligt en konsekvens, som vi ikke må undervurdere: De gør fattige mennesker frygteligt meget fattigere,” lyder det fra David Nabarro.
Tidligere har WHO ellers advaret verdens lande mod en for hurtig genåbning af samfundet. Det skete i lyset af den stigende modstand mod coronarestriktioner, efterhånden som befolkninger og erhvervsliv har betalt prisen gennem året.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6490″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6909″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7401″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?