World Economic Forum med ny idé til masseovervågning: Din hjerterytme bliver dit digitale ID

Foto: LuckyStep/Shutterstock

”Ansigtsgenkendelse fungerer dårligt når folk bruger mundbind. Men din hjerterytme er fuldstændigt lige så unikt som dit ansigt”, lyder det fra organisationen.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk 

World Economic Forum (WEF) er en international organisation med en række af verdens mest magtfulde forretningsledere, politikere, økonomer, berømtheder og journalister som medlemmer.

Organisationen har tidligere givet udtryk for, at de anser covid-19 pandemien som en anledning til permanent at ændre verdens samfundsstruktur, ved at indføre en ny normal de betegner som ”The Great Reset”.

Nu har WEF netop udgivet en ny artikel, hvor de skildrer fem nye idéer til, hvordan verden bør ændre sig efter covid-19 pandemien. 

Her er én af idéerne særligt opsigtsvækkende.

Nemlig idéen til en ny form for masseovervågning via en teknologi, som med infrarød laser kan identificere folk ud fra deres unikke hjerteslagsrytme. 

Teknologien er allerede blevet udviklet af det amerikanske militær og NASA.

Her var formålet bl.a., at de amerikanske specialstyrker skulle være i stand til at udpege fjender fra hele 200 meters afstand, som mediet Technology Review tidligere har beskrevet.

Men i fremtiden ser WEF, at teknologien bliver brugt på alle borgere. Den vil ikke blot blive anvendt til sikkerhedsmæssige formål, men f.eks. også på kunder, når de handler ind, med det formål at ”personalisere deres besøg” i butikkerne.

WEF ser tilsyneladende også, at mundbind bliver en del af hverdagen i fremtiden, eftersom hele WEF’s argumentation for at indføre teknologien er, at ansigtsgenkendelse virker dårligt på folk der bærer mundbind.

– Men din hjerterytme er fuldstændigt lige så unikt som dit ansigt, fortæller WEF i en video, hvor de opsummerer de fem idéer fra artiklen.

Steward Remaly fra Pentagons Combating Terrorism Technical Support Office (CTTSO) har udmeldt, at teknologien vil kunne bruges på langt større afstande end de nuværende 200 meter.

– Jeg vil ikke sige, at du kunne gøre det fra rummet, men længere afstande burde være mulige, bemærkede han tilbage i 2019 i et interview med Technology Review.

[adning id="17957"]

Fik du læst?