21-årig SF-kandidat vil indføre en “generationsskat”: Ældre skal betale for unges fredagsbar

PR-foto

Den 21-årige SF-kandidat Sadek Al-Amood mener, at de ældre skatteborgere står i gæld til de unge, der har ofret deres sociale liv under coronakrisen.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Sådan skriver han i et debatindlæg på Jyllands-Posten.

– Min generation har taget et enormt stort ansvar under corona. Det koster på vores helbred, trivsel og livskvalitet. Nu må den ældre generation betale regningen. Vi skal have en generationsskat, skriver han. 

Sadek Al-Amood er kandidat til regionsrådet i Hovedstaden for Socialistisk Folkeparti.

Han mener selv, at samfundet står i gæld til de unge, fordi de under coronakrisen var tvunget til at ofre en masse socialt liv. 

Dette vil han retfærdiggøre ved at indføre en såkaldt “generationsskat”, som – ifølge ham selv – ville være en højere skat på ting som bolig, aktiespekulation og formue samt andre ting, som han tror, ikke kommer til at ramme de unge. 

Hvad de høje skatter så helt præcist skal finansiere for de unge, er en smule uklart. 

Sadek Al-Amood ved dog, at han er træt af pasta med ketchup. 

– Vi skal have det som et mål i samfundet at give unge al den livskvalitet, som coronaen har frarøvet os. Vi skal sikre, at hver eneste unge her i landet kommer til den fedeste fredagsbar, kan købe alle de studiebøger, vores hjerter begærer, og at vi aldrig mere skal nøjes med at spise pasta med ketchup.

Indlægget afrundes med en opsang om, at samfundet skylder de unge at tage hånd om dem, og at han ikke ser en anden udvej end en “generationsskat”.

OPDATERET 13.09.2021 kl. 19:19: Læs vores uddybende interview med Sadek Al-Amood her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?