700 minkavlere lægger sag an mod staten: Kræver 600 millioner kroner ekstra i erstatning

Foto: Shutterstock

700 danske minkavlere lægger sag an mod den danske stat.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Det skriver Børsen

Tilsammen kræver minkavlerne 600 millioner kroner i erstatning for de minkskind, som de var nødt til at afskaffe, da regeringen anført af Mette Frederiksen (S) i november sidste år startede de ulovlige masseaflivninger af danske minkbesætninger. 

På nuværende tidspunkt ligger markedsprisen for et skind i gennemsnit på 323 kroner. Dog vil man fra statens side kun udbetale erstatning på 250 kroner på skind. Med sådan en erstatning vil minkavlerne altså lide et væsentligt økonomisk tab. 

– Vi kan ikke leve med, at alle de avlere, der desværre måtte destruere dyrene, stilles ringere end de avlere, som under et i øvrigt umenneskeligt pres faktisk fik pelset og kunne sælge skindene, så i det mindste nogle af værdierne kunne reddes. Derfor indleder vi nu et samlet søgsmål på vegne af de berørte avlere, fortæller Tage Pedersen, der er bestyrelsesformand for Dansk Pelsdyravlerforening, til Børsen. 

Det er ikke første gang, at personer i minkindustrien har forsøgt sig med at lægge sag an.

Bl.a. har Indblik tidligere på måneden bragt et interview med advokaten for foreningen Danske Mink, Lars Borring.

Her arbejder man på at lægge sag an mod fødevareminister, Rasmus Prehn (S), der er den ansvarlige ressortminister for minkavlen.

Borring vurderer nemlig, at de efterfølgende love, der forlænger forbuddet mod minkavl, er ulovlige.

– Vi har en situation, hvor der sidder en lang række minkavlere, der føler at de er blevet røvrendt – for at sige det uden omsvøb, fortæller Lars Borring til Indblik.

Læs hele interviewet her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?