AFSTEMNING: Skal corona behandles som almindelig influenza?

Foto: Handout ./Reuters/Ritzau Scanpix

Er det på tide, at vi behandler coronavirus på lige fod med almindelig influenza? Giv din mening til kende i afstemningen her.

Vi bør behandle coronavirus som almindelig influenza, lyder det fra Liberal Alliances partiformand Alex Vanopslagh.

Han mener dermed, at vi bør gøre op med “det ekstreme forsigtighedsprincip, som har plaget Danmark gennem coronakrisen” og altså vinke farvel til de vidtgående coronarestriktioner, som stadig gælder.

Læs mere om det her.

Ifølge Vanopslagh er det netop nu vigtigt at tage den principielle beslutning om at sidestille coronavirus med influenza, fordi virussæsonen nærmer sig, og man derfor kan forvente, at venstrefløjen og diverse eksperter vil presse på for yderligere restriktioner.

– Men det holder ikke. Det er nu, vi skal tage den vigtige principielle beslutning, at vi behandler coronavirus for hvad det er: En influenza-lignende sygdom, skriver Vanopslagh i et Facebook-opslag og fortsætter:

– Vaccinerne virker, de virker ekstremt godt, og behandlingsmulighederne er gode, skulle uheldet være ude. 

– Hvis vi træder et skridt tilbage og forestiller os, at vi ingen restriktioner havde nu, og vi så blev ramt af en influenzalignende sygdom, som vi har vacciner og gode behandlinger imod, så var der jo ingen verdens grund til at indføre nogen restriktioner. Overhovedet.

Alex Vanopslagh mener, at det er et faktum, at vi kommer til at have coronavirus “de næste mange, mange år”, og derfor må vi indrette os efter dette.

– Nu må den sunde fornuft altså genindfinde sig. Vi skal videre. Videre fra kontrol, utryghed og frygt mod liv, håb og glæde, skriver han.

Er du enig? Bør vi behandle coronavirus som almindelig influenza og vinke farvel til restriktionerne? 

Giv din mening til kende i afstemningen herunder. 

Du kan kun stemme én gang, men del gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan være med.

[adning id="17957"]

Fik du læst?