Aktindsigt afslører: Så mange skattekroner brugte Mette Frederiksen på sin store konference om “Fremtidens Danmark”

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indblik har fået en aktindsigt, der afslører, hvor meget regeringens konference om “Fremtidens Danmark” har kostet skatteyderne.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Tilbage i august afholdt den socialdemokratiske regering anført af statsminister Mette Frederiksen en stort opsat politisk konference i Fredericia under titlen “Fremtidens Danmark”.

Her inviterede Socialdemokratiet til debat, og selvom konferencen på forhånd mødte kritik for især at lade venner og støtter af regeringen løbe med taletiden, fik bl.a. Nye Borgerliges formand Pernille Vermund også tid på talerstolen.

Her lagde hun ikke fingrene imellem, men rettede en skarp kritik af konferencen, som hun kaldte for en omgang “socialdemokratisk bullshit-bingo”.

Til konferencen deltog en lang række aktører fra ikke blot politik, men også fra erhvervslivet, civilsamfundet, arbejdsmarkedets parter, interesseorganisationer og uddannelsesinstitutioner.

Udover taler fra Pernille Vermund og selvsagt også fra statsminister Mette Frederiksen, var der også indlæg fra bl.a. fodboldlandstræner Kasper Hjulmand og New Zealands premierminister Jacinda Arden.

Her nogle uger efter konferencen, hvor der i mellemtiden er kommet et reformudspil fra regeringens side, afslører en aktindsigt, hvad den store socialdemokratiske konference egentligt har kostet skatteyderne.

Så meget har konferencen kostet skatteyderne

Indblik har fået en aktindsigt fra Finansministeriet, som ikke alene viser de samlede udgifter til konferencen, men også, at disse udgifter deles mellem de involverede ministerier – som i sidste ende betales af skatteyderne.

Finansministeriet oplyser i forbindelse med aktindsigten, at man kun kan give et skøn over de afholdte udgifter, da ministeriet endnu ikke er i besiddelse af alle fakturaer fra regeringskonferencen. Dette arbejde med at samle fakturaerne pågår løbende.

Aktindsigten er dateret den 13. september 2021.

Ministeriet oplyser overfor Indblik, at der skønnes at blive afholdt udgifter vedrørende den centrale afholdelse af konferencen på omkring 850.000 kroner ekskl. moms.

Her tages der dog forbehold for, at der ikke er slutafregnet for alle udgiftsposter.

Pengene er især blevet brugt på udgifter til leje af konferencestedet Messe C i Fredericia. Dette har alene kostet 740.033 kroner.

Derudover er der brug penge på moderator, oversættelse af internationale talere, musikalsk indslag i form af sangerinden Mathilde Falch samt bannere, rollups mv.

Ud over udgifter til den samlede afholdelse af regeringens konference har Finansministeriet skønsmæssigt udgifter for ca. 13.000 kroner, som vedrører transport af medhjælpere og leje af mødelokale.

Finansministeriet har medsendt en tabel med overblik over udgifterne til konferencen.

Se den herunder.

Tabel fra Finansministeriet
[adning id="17957"]

Fik du læst?