Alex Vanopslagh tøver ikke: Vil afskaffe alle restriktioner i morgen

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hvis det stod til Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh, ville alle coronarestriktioner være væk i morgen. Det fortæller han i et interview med Indblik.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

I sidste uge skrev partileder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, på sin officielle Facebook-side, at man fra politikernes side bør begynde at behandle covid-19 som en almindelig influenzasygdom.

Læs mere her.

Nu fortæller han i et interview til Indblik, hvad han mener, man bør gøre med de stadigt gældende coronarestriktioner.

Klar til at sløjfe alle restriktioner i morgen

Hvis det udelukkende stod til Liberal Alliance, ville vi så sløjfe alle coronarestriktioner fra dags dato?

– Ja, det ville vi. Helt klart. Dem ville vi sløjfe i morgen, hvis det var muligt, siger Vanopslagh og fortsætter:

– Nu har vi jo lavet en politisk aftale om, at de fleste restriktioner forsvinder den 1. september, og det bliver ikke med vores stemmer, at man kommer til at forlænge nogle restriktioner, også selvom der måske er nye coronavarianter.

Vanopslagh får også pointeret, at de – i modsætning til Nye Borgerlige – har tænkt sig at deltage i forhandlinger, selvom de er uenige med regeringen.

– Vi møder altid op til forhandlinger, og vi er altid villige til at tage ansvar. Men det er klart, at man på et tidspunkt er nødt til at trække en streg i sandet, og hvis der er et flertal på Christiansborg, der ønsker at fortsætte med restriktionerne de næste mange måneder, så bliver det uden os, fortæller partilederen til Indblik.

Vanopslagh: Jeg er bekymret for, om de andre partier er med

Hvordan er dine egne fornemmelser angående de andre partier og deres holdning til restriktioner? Tror du, I kan finde medhold?

– Jeg kan jo høre, at der er mange andre partier, der også siger, at vi skal afskaffe restriktionerne, men det er jo lige så sikkert som amen i kirken, at der kommer til at være nogle bekymrede virologer og måske politikere, som vil forlænge restriktionerne.

– Så derfor kan jeg godt blive bekymret for, hvor vigtigt det er for de andre partier at yde en reel modstand.

Lad os sige, at der i den kommende influenzasæson opstår en ny og endnu mere smitsom coronavariant end de forhenværende. Mener du så, at der skal være restriktioner? Og i så fald, hvor mange?

– Faktum er, at vaccinerne beskytter godt mod alle de varianter, som vi har. Der er ikke én variant, som vaccinerne ikke beskytter imod. Så der er ikke noget, der tyder på, at vi har brug for restriktioner, når vi – i overvejende grad – har beskyttet de ældre og sårbare. Vi har i øvrigt set meget få dødsfald, samtidig med at vi er blevet bedre til at behandle sygdommen.

– Så derfor mener jeg, at omkostningerne ved sygdommen efterhånden er mindre end omkostningerne ved nedlukning, afrunder Alex Vanopslagh.

Danmark har været ramt af nedlukning og restriktioner i større eller mindre grad siden 11. marts 2020.

I skrivende stund er 85 personer indlagt med covid-19 på de danske sygehuse, mens 14 ligger på intensiv afdeling. 11 af dem ligger i respirator.

2 danskere er døde med covid-19 det seneste døgn, mens i alt 2.554 danskere døde med covid-19.

Indblik arbejder på at kontakte Folketingets øvrige partier for at høre, om de også mener, at alle coronarestriktioner bør sløjfes.

[adning id="17957"]

Fik du læst?