Avis i klar udmelding: Messerschmidts retssag bør gå om

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

I en leder skriver Weekendavisens redaktionschef, Klaus Wivel, at han mener, at Morten Messerschmidts retssag bør gå om grundet inhabilitet.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Dette er efter, at næstformanden den 13. august blev dømt skyldig i den meget omtalte Meld og Feld-sag, hvor dommeren Søren Holm Seerup idømte Messerschmidt 6 måneders betinget fængsel for dokumentfalsk og svindel med EU-midler.

Læs mere om retssagen her.

Men kort tid efter sagens afgørelse fremgik det i Ekstra Bladet, at Søren Holm Seerup har “liket” adskillige opslag med en kritisk indstilling til Morten Messerschmidt og navnlig et opslag, som blev skrevet efter rettens afgørelse af den tidligere justitsminister, Søren Pind, der kritiserer Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, for ikke at vippe Messerschmidt af pinden som næstformand, efter han blev kendt skyldig.

Morten Messerschmidt klagede fredag til Den Særlige Klageret over situationen.

Læs mere om det her.

Seerup er inhabil

Weekendavisens redaktionschef, Klaus Wivel, kan – til trods for at Messerschmidt blev kendt skyldig – godt forstå hans utilfredshed.

Det skriver han i en leder.

– Inhabil er Seerup naturligvis. Det har Messerschmidt desværre berettiget grund til at hævde. Selv den mest gemene forbryder bør kunne forvente, at der ikke hersker skyggen af tvivl om, hvorvidt landets dommere lader sig påvirke af andet end bevisets stilling og loven.

– At byretsdommeren ikke selv kan se det, vidner om betydelig mangel på dømmekraft, og det har ikke hjulpet på offentlighedens tillid, at han nu tilsyneladende har slettet sin Facebook-profil – som spejlede han de anklagede, hvis klodsede forsøg på at skaffe sig af med bevismaterialet han givetvis ofte selv har stået over for, skriver Klaus Wivel.

Han afrunder sin leder med en bemærkning om hvor meget larm, der ville have været, hvis Seerup havde frikendt næstformanden og samtidig blevet afsløret i at “like” et Messerschmidt-venligt opslag.

[adning id="17957"]

Fik du læst?