Danmark fik fire EU-sager på halsen i juli

Danmark regnes for at være et af de lande i EU, som hurtigst og mest effektivt omsætter de fælles EU-direktiver til dansk lovgivning.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Danmark fik fire EU-sager på halsen i juli

Danmark regnes for at være et af de lande i EU, som hurtigst og mest effektivt omsætter de fælles EU-direktiver til dansk lovgivning.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Men så perfekte er vi heller ikke: I juli måned indledte EU-Kommissionen fire sager mod Danmark på grund af manglende indførelse af EU-regler i dansk lovgivning.
Men ingen lande har meget at lade hinanden høre. I Kommissionens opgørelse over landenes overtrædelser i juli optræder samtlige 28 lande, Storbritannien inklusive. Og interessant nok er det det ellers effektive Tyskland, som har flest overtrædelser, nemlig 16. Så følger Grækenland og Polen med 14, Belgien med 12 og Italien, Rumænien, Spanien og Ungarn med hver 11.
Det mest effektive land, når der gælder indførelse af EU’s regler, er tilsyneladende Letland. Kommissionen rejste kun en enkelt sag mod Letland, 2 mod Finland, Litauen og Luxembourg.
Danmarks overtrædelser falder indenfor energi, transport og skat.

  1. Vi har ikke indført nogle nye EU-regler om biobrændsel, som går ud på at hindre, at landmændene planter biobrændsel på marker, som er egnet til fødevareproduktion.
  2. Vi har ikke sikret, at det danske register over vejtransportfirmaer kan samkøres med EU’s European Register of Road Transport Undertakings, ERRU.
  3. Vi har heller ikke tilpasset de danske regler om jernbanedrift til de europæiske. Det skal vi, fordi man arbejder på at skabe et fælles europæisk jernbanemarked (area).
  4. Indenfor skatteområdet burde vi have indført EU-regler som tager højde for, at internationale virksomheder ikke kan flytte deres overskud til lande, hvor der er lav eller ingen skat.

Når Kommissionen har åbnet en sag mod et land, har man i første omgang et par måneder til at få rettet op på tingene. Det gælder for alle de fælles EU-regler, at vi selv har med til at vedtage dem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?