“Det er pinligt”: Ny, hård kritik af Mette Frederiksen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen er kommet i massiv modvind.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Det viser sig nu, at statsminister Mette Frederiksen (S) ligesom sin underordnede ministerkollega, forsvarsminister Trine Bramsen, prioriterede at føre lokal valgkamp i stedet for at fokusere på at få evakueret danskere og lokalt ansatte ud af Afghanistan i den skæbnesvangre weekend, hvor landets hovedstad faldt til den islamistiske terrororganisation Taliban.

Selv har statsministeren ingen kommentarer, men Socialdemokratiets politiske ordfører Jeppe Bruus forstår ikke problemet.

Læs mere om det her.

Dog reagerer flere af Folketingets partier nu med en hård kritik af statsministeren.

Det skriver Berlingske.

Bl.a. lyder der alvorlig kritik fra Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen. Han er også næstformand i det magtfulde Udenrigspolitiske Nævn i Folketinget.

– På det tidspunkt var både danske statsborgere og de mange, mange mennesker, som har arbejdet for Danmark, i akut livsfare og vidste ikke, om de var købt eller solgt. Så det er en så misforstået prioritering, som det overhovedet kan være, siger han til Berlingske.

Også fra Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup lyder der kritik.

– Det er pinligt, at man har travlt med alt muligt andet i en af de mest epokegørende og historiske situationer i lang tid. Og det sender et signal om, at det er vigtigere at vinde et lokalvalg i Danmark end at hjælpe danske statsborgere, der er i livsfare i Afghanistan. Det er en helt, helt forkert prioritering, siger han til Berlingske.

[adning id="17957"]

Fik du læst?