Mens Kabul faldt og danskere var i livsfare, delte Mette Frederiksen roser ud og førte valgkamp

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det var ikke kun forsvarsminister Trine Bramsen, der prioriterede valgkamp over evakueringer fra Afghanistan, viser det sig nu.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har mødt hård kritik, fordi hun førte valgkamp på Ærø, mens Afghanistans hovedstad Kabul faldt til den islamistiske terrororganisation Taliban, og Danmark dermed stod midt i en historisk evakueringsaktion.

Men nu viser det sig, at Trine Bramsen ikke var alene om at føre valgkamp, mens danskere og lokalt ansatte skulle reddes ud af Afghanistan.

Berlingske kan således berette, at også statsminister Mette Frederiksen (S) førte valgkamp i den kritiske weekend i august, hvor Taliban var på hastig fremmarch.

En række videoer og opslag på sociale medier viser nemlig, at Mette Frederiksen om formiddagen og ud på eftermiddagen 14. august – få timer inden Kabuls fald om morgenen søndag 15. august – brugte tiden på at føre lokal, socialdemokratisk valgkamp i Silkeborg, Skanderborg og Vejle.

Også flere lokale medier beskrev statsministerens visit.

Selv beskriver Socialdemokratiet i et opslag på Instagram dagen som en “dejlig dag med roséuddeling i Silkeborg, Skanderborg og Vejle”.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Socialdemokratiet (@socialdemokratiet)

Det kan virke som en mærkelig prioritering at føre lokal valgkamp, mens Danmark var midt i en historisk stor evakueringsaktion.

Flere partier er da også ude med hård kritik af statsministeren.

Læs mere om det her.

Overfor Berlingske vil Mette Frederiksen dog ikke kommentere på sagen, men henviser i stedet til Jeppe Bruus, politisk ordfører i Socialdemokratiet.

Han forstår dog slet ikke kritikken af statsminister Mette Frederiksens prioriteringer den pågældende weekend. 

– Det er skudt helt ved siden af. En statsminister er jo statsminister hele tiden, ligegyldigt hvor hun befinder sig – i Danmark eller i verden. Derfor er den der forestilling om, at man ikke har hånden på rattet, fordi man laver en aktivitet, helt skudt ved siden af, siger Jeppe Bruus til Berlingske.

[adning id="17957"]

Fik du læst?