DF får katastrofemåling: “Den laveste tilslutning nogensinde”

Morten Messerschmidt (DF) efter gruppemøde hos Dansk Folkeparti på Christiansborg, tirsdag den 22. februar 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Analyseinstituttet Voxmeter har aldrig før målt så lav en vælgertilslutning til Dansk Folkeparti.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Dansk Folkeparti står i en ny meningsmåling fra analyseinstituttet Voxmeter til en vælgertilslutning på blot 4,3 procent.

Det er ifølge analysedirektør Anna Midtgaard Christensen den laveste tilslutning, som DF nogensinde er blevet målt til i en Voxmeter-måling. 

Ved folketingsvalget i 2019 fik DF 8,7 procent af stemmerne.

Der er tale om en markant tilbagegang på ganske kort tid. For blot få uger siden stod DF til 7,1 procent i en anden meningsmåling fra Voxmeter, foretaget kort tid efter valget af Morten Messerschmidt som formand.

Men de sidste par uger har budt på uro og opbrud i Dansk Folkeparti, hvilket måske er årsagen til tilbagegangen for partiet. 

Seks folketingsmedlemmer, senest Marie Krarup, har forladt partiet og er nu løsgængere. Det er bl.a. sket i protest mod Morten Messerschmidts ledelsesstil. Dermed er DF’s folketingsgruppe nu på kun 10 medlemmer.

Tilbage i 2015 fik Dansk Folkeparti hele 37 mandater i Folketinget. Var der valg i dag, og står den nye meningsmåling fra Voxmeter til troende, ville partiet kun få otte mandater i Folketinget.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 28. februar 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.004 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 21. februar 2022 til den 27. februar 2022.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 24,3 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 5. juni 2019. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,7 procentpoint. Den statistiske usikkerhed på Dansk Folkeparti er i denne måling på plus/minus 1,3 procentpoint.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?