DF får katastrofemåling: “Den laveste tilslutning nogensinde”

Morten Messerschmidt (DF) efter gruppemøde hos Dansk Folkeparti på Christiansborg, tirsdag den 22. februar 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Analyseinstituttet Voxmeter har aldrig før målt så lav en vælgertilslutning til Dansk Folkeparti.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Dansk Folkeparti står i en ny meningsmåling fra analyseinstituttet Voxmeter til en vælgertilslutning på blot 4,3 procent.

Det er ifølge analysedirektør Anna Midtgaard Christensen den laveste tilslutning, som DF nogensinde er blevet målt til i en Voxmeter-måling. 

Ved folketingsvalget i 2019 fik DF 8,7 procent af stemmerne.

Der er tale om en markant tilbagegang på ganske kort tid. For blot få uger siden stod DF til 7,1 procent i en anden meningsmåling fra Voxmeter, foretaget kort tid efter valget af Morten Messerschmidt som formand.

Men de sidste par uger har budt på uro og opbrud i Dansk Folkeparti, hvilket måske er årsagen til tilbagegangen for partiet. 

Seks folketingsmedlemmer, senest Marie Krarup, har forladt partiet og er nu løsgængere. Det er bl.a. sket i protest mod Morten Messerschmidts ledelsesstil. Dermed er DF’s folketingsgruppe nu på kun 10 medlemmer.

Tilbage i 2015 fik Dansk Folkeparti hele 37 mandater i Folketinget. Var der valg i dag, og står den nye meningsmåling fra Voxmeter til troende, ville partiet kun få otte mandater i Folketinget.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 28. februar 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.004 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 21. februar 2022 til den 27. februar 2022.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 24,3 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 5. juni 2019. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,7 procentpoint. Den statistiske usikkerhed på Dansk Folkeparti er i denne måling på plus/minus 1,3 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?