Efter fejlkøb til 13,5 millioner: Staten lejer udrejsecenter ud til realityshow

Jacob Riising er sammen med Dar Salim vært på programmet "Stjerner i trøjen", som nu skal optages på Holmegaard. (Foto: Discovery Pressefoto/Per Arnesen)

Staten må tage alternative metoder i brug i et forsøg på at tjene de spildte skattekroner ind igen.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Det skriver Jyllands-Posten.

Holmegaard, som staten i maj købte af et bedrageridømt ægtepar, fordi den på daværende tidspunkt var tiltænkt som et nyt udrejsecenter til kriminelle udlændinge, skal nu bruges som opholdssted for deltagerne i realityshowet “Stjerner i trøjen”.

Som Indblik tidligere har kunne dække, købte den danske stat Holmegaard for kontroversielle 13,5 millioner kroner.

Men hele idéen om et udrejsecenter på Langeland blev skrottet, da SF vendte sig 180 grader og tilsluttede sig blå blok, som var modstander af idéen.

Reality

Nu skal den omtalte gård anvendes i tv.

Programmet “Stjerner i trøjen” omhandler 12 danske kendisser, der skal udføre en lang række militære øvelser.

Kristian Farcin-Leth er administrerende direktør for produktionsselskabet Strong Productions, der producerer programmet. Han fortæller om det lidt iøjnefaldende valg af lokation.

– Vi forelskede os i stedet, fordi vi skulle bruge en kasernelignende setting med god plads omkring til forskellige aktiviteter, siger han.

Men da regeringen så annoncerede købet af Holmegaard, var det til stor forbløffelse fra Farcin-Leths side af.

– Det var en artig overraskelse. Den tidligere ejer havde ikke nævnt noget om, at der var en risiko for, at stedet blev solgt. Og jeg har aldrig prøvet at stå i en situation, hvor vi har indgået en aftale om en location, og så bliver den solgt for næsen af os. Det er helt usædvanligt, siger han.

Efter regeringens plan blev droppet, fandt produktionsselskabet alligevel en løsning med Udlændingestyrelsen, der havde stået for købet af gården.

Selskabet har fået lov at leje Holmegaard i den tid, de skal bruge på optagelserne.

Udlændingestyrelsen kan oplyse, at selskabet betaler styrelsen 200.000 kroner for at leje gården fra den 14. juni til 22 juli.

[adning id="17957"]

Fik du læst?