Efter mislykket udrejsecenter-køb til 13,5 millioner: Minister ved ikke, hvad ejendommen nu skal bruges til

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“Regeringen vil nu gå i gang med at se på, hvad der skal ske med ejendommen”, lyder det i en skriftlig kommentar til Indblik.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Regeringens planer om at etablere et udrejsecenter på Langeland er mislykket.

Tilbage står den socialdemokratiske regeringen med en varm kartoffel: Ejendommen Holmegaard, indkøbt til den nette sum af 13,5 millioner skattekroner.

Denne ejendom skulle have været brugt som udrejsecenter, men nu hvor disse planer er blevet sløjfet efter at et flertal i Folketinget har vendt sig imod regeringen, er spørgsmålet hvad denne ejendom så skal bruges til.

Det er dog sparsomt med oplysninger om dette fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, hvor minister Mattias Tesfaye (S) i disse dage bliver mødt med hård kritik og bl.a. kaldt en “svag politisk håndværker”.

Til Indbliks spørgsmål om, hvad der nu skal ske med ejendommen, lyder det skriftlige svar efter en del betænkningstid således kortfattet:

– Udlændingestyrelsen har købt ejendommen, og regeringen vil nu gå i gang med at se på, hvad der skal ske med ejendommen.

“Skrupskør” handel

Ejendomshandlen har mødt kritik fra flere lokale langelændere og også en stedkendt ejendomsmægler har kritiseret handlen i kraftige vendinger.

– 13,5 millioner lyder skrupskørt. Det er en vanvittig pris, lyder den kontante dom fra ejendomsmægler Benny Boesgaard.

Holmegaard blev tilbage i 2008 købt af et bedrageridømt ægtepar for syv millioner kroner. Ægteparret har siden tjent fedt på at sælge ejendommen videre til en massiv overpris til regeringen, og det kan Benny Boesgaard ikke forstå:

– Den burde måske næsten koste mindre i dag end i 2008, for der er stort set ingen i Danmark, der kan bruge den til noget, siger han til TV2.

Dansk Folkeparti har onsdag indkaldt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til samråd, hvor han skal redegøre for købet.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?