Ellemann vil ændre gadenavn i København for at sende særligt budskab til Rusland: “Jeg synes, vi skal omdøbe den her gade til Ukrainegade”

Jakob Ellemann-Jensen til Demonstrationen 'Stop Ruslands krig mod Ukraine', foran den russiske ambassade i København søndag den 27. februar 2022. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)

“Vi står i dag på Kristianiagade i København. Foran den russiske ambassade, hvor Putins ambassadør sidder og lytter med. Jeg synes, vi skal omdøbe den her gade til Ukrainegade”.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

Søndag eftermiddag og aften var flere end 10.000 mennesker mødt op foran Ruslands ambassade på Kristianiagade i København.

Demonstrationen, som Indblik omtalte i fredags, var tværpolitisk og arrangeret af en lang række ungdomspartier og organisationer.

Undervejs var der både musikalske indslag og taler fra så godt som alle partiledere i Folketinget.

En af de første talere til demonstrationen var Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. I sin tale kom han med en opfordring til Københavns Borgerrepræsentation, som siden har tiltrukket sig en del opmærksomhed.

– Ingen handling er for lille. Ingen handling er for symbolsk. Vi kan alle gøre en forskel. Vi står i dag på Kristianiagade i København. Foran den russiske ambassade, hvor Putins ambassadør sidder og lytter med. Jeg synes, vi skal omdøbe den her gade til Ukrainegade, lød det nemlig fra Venstreformanden, der således foreslog at ændre gadenavnet på gaden, hvor Ruslands ambassade ligger, for at sende et budskab til de russiske diplomater om, at Danmark står last og brast med Ukraine.

Tilsyneladende har to af Venstres nyvalgte medlemmer af Borgerrepræsentationen, Cille Hald Egholm og Louise Theilade Thomsen, allerede taget partiformandens opfordring til sig.

De har nemlig indsendt et medlemsforslag til den øvrige borgerrepræsentation om at ændre gadenavnet, oplyser de i et tweet.

Om Kristianiagade ender med at skifte navn til Ukrainegade, vil dog være op til et flertal i Borgerrepræsentationen at beslutte.

Kristianiagade er opkaldt efter Kristiania, som er et historisk navn for den norske hovedstad Oslo. Det gælder for flere gader i området omkring Kristianiagade, at de er opkaldt efter netop norske byer og landskaber.

[adning id="17957"]

Fik du læst?