Erhvervsorganisation: Den nye finanslov er skuffende for dansk erhvervsliv på en række punkter

Jakob Brandt, direktør i SMVdanmark. (PR-foto fra SMVdanmark)

Den nye finanslov skuffer og rummer intet, der kan styrke det danske erhvervsliv til den kommende tid, mener erhvervsorganisation. 

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Erhvervsorganisationen SMVdanmark, der repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder, er bestemt ikke tilfreds med den nye finanslov, som regeringen fremlagde mandag på et pressemøde.

Jakob Brandt, der er administrerende direktør i SMVdanmark, finder finansloven dybt kritisabel. Han mener ikke, at loven indeholder noget som helst, der vil styrke det danske erhvervsliv til den kommende tid. 

– Vores største samfundsøkonomiske problem er manglen på arbejdskraft, og her er der ingen hjælp at hente i finansloven. Desuden bliver håndværkerdelen i BoligJob-ordningen aflivet, hvilket vil gå stærkt ud over fx energiforbedringen af danske boliger, hvilket er direkte kontraproduktivt for den grønne omstilling. 

– Det er rigtigt ærgerligt i en finanslov, der ellers bryster sig af at være grøn. Nu bliver det langt mindre rentabelt fx at udskifte gamle vinduer, og det sorte arbejde vil også stige, fortæller Jakob Brandt i en pressemeddelelse.

Han savner desuden også at se tiltag, der vil forbedre rammerne for danske erhvervsdrivende samt mindske bureaukratiet. 

Aftalen om finansloven er indgået af regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne. 

Finansloven lyder bl.a. på, at unge skal have mulighed for at gå til skatteyderbetalt tandlæge, til de er til og med 21 år. Det forventes at træde i kraft i midten af 2022. 

Endvidere vil finansloven også afskaffe håndværkerfradraget, som før har givet dig mulighed for at spare lidt på skattebilletten, hvis du skulle have foretaget ændringer på dit hus. Dog vil det stadig være muligt at få et fradrag på serviceydelser som f.eks. børnepasning. 

Læs mere om finansloven her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?