Folketingsmedlemmer slipper for krav om coronapas: Her er forklaringen

Foto: Shutterstock

Mange danskere skal nu vise gyldigt coronapas for at gå på arbejde. Men dette krav slipper Folketingets medlemmer for. Få forklaringen her.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

I november blev det vedtaget af et flertal i Folketinget, at der fremover skal være krav om coronapas på alle statslige arbejdspladser, ligesom det også blev vedtaget, at private virksomheder fremover kan kræve af deres ansatte, at de skal vise coronapas for at få lov at møde ind på arbejde.

Altså er det nu virkelighed for mange danskere, at de enten skal være vaccineret mod covid-19, immuniseret via tidligere smitte eller lade sig teste for sygdommen flere gange om ugen, for at de kan få lov at gå på arbejde.

Men de selvsamme folketingsmedlemmer, som nu har underlagt mange danskere dette krav om coronapas på deres arbejdspladser, går selv fri for selvsamme krav.

Det oplyser Folketingets Administration til Indblik.

Årsagen er, at Folketinget ikke er en statslig arbejdsplads, og at folketingsmedlemmerne derfor ikke kan pålægges at have et gyldigt coronapas. Dog opfordres folketingsmedlemmerne til at have et gyldigt coronapas, oplyser administrationen.

Den samme opfordring er fra Folketingets Præsidium blevet givet til alle andre, der har deres daglige gang på Christiansborg.

– Alle grupper/personer f.eks. folketingsgrupper, presse, personale hos Meyers, leverandører mv., der har sin daglige gang på Christiansborg, er af Præsidiet blevet kraftigt opfordret til at sikre, at deres ansatte også er i besiddelse af et gyldigt coronapas, skriver Folketingets Administration i et skriftligt svar til Indblik.

Dog er der krav om gyldigt coronapas for alle ansatte i Folketingets Administration samt besøgende, der kommer ind via Besøgsindgangen.

– Gæster som kommer i større grupper til Christiansborg og gæster som skal deltage i høringer, konferencer, omvisninger mv. skal som vanligt bruge Besøgsindgangen og vil være omfattet af et krav om at vise et gyldigt coronapas. Det gælder dermed også for grupper på under 100 personer. 

– Alle gæster til folketingsmedlemmer og ansatte, som kommer ind gennem Hovedindgangen, opfordres kraftig til at være i besiddelse af et gyldigt coronapas, men der vil ved Hovedindgangen ikke være krav om at forevise et coronapas, oplyser Folketingets Administration.

Kravet om gyldigt coronapas for ansatte på statslige arbejdspladser trådte i kraft den 26. november i år og gælder, så længe coronavirus er kategoriseret som en “samfundskritisk sygdom”.

Har man ikke et gyldigt coronapas, og er man undtaget fra krav om test, skal man i stedet for coronapas kunne fremvise dokumentation for, at man er undtaget krav om test. Denne dokumentation skal være udstedt og underskrevet af et kommunalt borgerservicecenter.

Indblik har tidligere skrevet om, hvordan folketingsmedlemmer også har været undtaget for krav om bl.a. coronatest og mundbind.

[adning id="17957"]

Fik du læst?