Forsvarsminister svarer på kritik: “Hastigheden i udviklingen er kommet bag på alle”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Forsvarsminister Trine Bramsen brugte weekenden på bl.a. at tage til koncert på Fyn og tale om sæler på Ærø. I mellemtiden overtog Taliban den afghanske hovedstad Kabul.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Den socialdemokratiske regerings håndtering af den igangværende krise i Afghanistan, hvor Taliban er på hastig fremmarch, har været genstand for massiv kritik.

Bl.a. er det blevet kritiseret, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) trods den akutte nødsituation i Afghanistans hovedstad Kabul, hvor den danske ambassade ligger, har brugt weekenden på meget andet end politisk krisehåndtering.

Fredag, hvor Taliban bevægede sig mod Kabul, og den danske ambassade blev lukket og de ansatte evakueret, tog Trine Bramsen med statsminister Mette Frederiksen (S) til koncert på Fyn.

Og om søndagen, hvor Taliban overtog hovedstaden, besøgte forsvarsministeren søfartsskolen på Ærø, hvor hun bl.a. talte om sæler.

Læs mere om det her.

Minister svarer igen

Nu svarer Forsvarsministeriet og minister Trine Bramsen på kritikken af hendes weekendgøremål.

Som svar på en henvendelse fra Indblik lyder det i en skriftlig kommentar fra Forsvarsministeriet:

– Der har været arbejdet med evakueringsplaner længe. Fredag aften var den klare forventning og meldinger fra såvel Forsvaret som allierede, at det som minimum var muligt at evakuere frem til 31. august. 

– Lørdag var meldingen, at evakueringer kunne fortsætte ugen ud. Først sent søndag eftermiddag blev muligheden for civile fly lukket. Forsvarsministeren har deltaget i alle møder, internt og med Folketinget, samt beslutninger henover hele weekenden.

Selv udtaler forsvarsminister Trine Bramsen også, at hun deltog i alle møder og beslutninger vedrørende situationen i Afghanistan henover weekenden.

Hun udtaler til Indblik følgende, ligeledes i en skriftlig kommentar:

– Havde jeg på forhånd kendt til situationen søndag aften, havde jeg selvsagt ikke deltaget i hverken koncerten fredag eller besøgt Hjemmeværnet søndag morgen. 

– Hastigheden i udviklingen er kommet bag på alle. Jeg kan bekræfte, at jeg har deltaget i alle møder og beslutninger henover weekenden og ugerne op til.

Indblik har også forsøgt at få en kommentar fra statsminister Mette Frederiksen, men Statsministeriet er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

[adning id="17957"]

Fik du læst?