Hellere billig energi end klimakamp

Rundspørge blandt britiske vælgere: 45% vil prioritere lavere energipriser. 40% mener, at aktivt forsøg på at bekæmpe klimaændringer er vigtigst.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hellere billig energi end klimakamp

Rundspørge blandt britiske vælgere: 45% vil prioritere lavere energipriser. 40% mener, at aktivt forsøg på at bekæmpe klimaændringer er vigtigst.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Den britiske tænketank Global Warming Policy Forum (GWPF) har bedt det anerkendte opinionsundersøgelsesbureau YouGov undersøge briternes holdning til energipriser og aktiv klimapolitik. Befolkningen blev spurgt om sin holdning til, om regeringen skulle prioritere lavere energipriser eller aktiv kamp mod klimaændringerne.
Resultatet blev, at 45% af de repræsentativt udvalgte briter pegede på lavere energipriser som det vigtigste. 40% mener, at aktiv kamp mod klimaændringerne er vigtigst.
YouGovs undersøgelse viste en række interessante sammenhænge mellem klimapolitiske og andre politiske holdninger. 57% af de konservative vælgere foretrak billig energi for klimakamp. Omvendt ønsker 58% af Labour-vælgerne og 66% af de Liberale Demokraters vælgere, at klimaet får første prioritet.
Der er forbløffende overensstemmelse mellem Brexit-vælgerne og de vælgere, som foretrækker billigere energi. 59% af dem, der stemte for Brexit, havde lavere energipriser som prioritet. Klimakampens tilhængere befinder sig i London og Sydengland, mens tilhængerne af billig energi typisk bor i Nordengland og Midlands.
Ikke overraskende er der også sammenhæng mellem den enkeltes indkomst og holdning til aktiv klimapolitik. De fattigste ønsker lavere priser, de rigeste bruger gerne penge på klimakampen.
GWPF bad også YouGov spørge, hvad den enkelte vil gøre for at deltage i kampen mod klimaændringerne. Det viste sig særdeles upopulært at spise vegansk. Kun 11% nævnte det som en mulighed, mens 83% sagde, at det var højst usandsynligt, at de ville vælge denne løsning.
63% af deltagerne i undersøgelsen siger, at de gerne vil bidrage til klimakampen ved at isolere deres boliger og købe mere klimavenlige produkter.
Se undersøgelsen her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”728″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4721″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3712″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?