Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/indblik.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Klimaminister Dan Jørgensen afviser: Vil ikke stille op til debat med atomkraft-tilhængere

Klimaminister Dan Jørgensen afviser: Vil ikke stille op til debat med atomkraft-tilhængere

Doorstep i Klimaministeriet med bl.a Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen om indgåelse af politisk aftale om varmecheck og grøn varme fredag den 11. februar 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

I månedsvis har klimaminister Dan Jørgensen undveget debatter med Foreningen Atomkraft Ja Tak. Nu har Indblik igen forsøgt at invitere ministeren til debat.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

For nyligt besluttede EU-Kommissionen, at atomkraft skal inkluderes som del af den såkaldte grønne taksonomi. Dette er en liste, der definerer, hvad der ifølge EU er en grøn investering.

“Den grønne liste”, som taksonomien også kaldes, er en fælles guide til, hvor midler kan investeres grønt, og bruges flittigt af både private og offentlige pengetanke.

Ved endeligt at give atomkraft det grønne stempel anerkender EU-kommissionen, at atomkraft er en vigtig og nødvendig del af arbejdet for at gøre Europa klimaneutralt frem mod 2050.

Dette skete på trods af, at klimaminister Dan Jørgensen (S) havde kæmpet hårdt imod, at atomkraft skulle komme på “den grønne liste”.

I forbindelse med den skelsættende beslutning fra EU interviewede Indblik forpersonen for Foreningen Atomkraft Ja Tak, Johan Christian Sollid.

Du kan læse dette interview her.

Han glædede sig i modsætning til klimaministeren over, at atomkraft nu regnes af EU som en bæredygtig og grøn investering. Ifølge atomkraftforkæmperen vil det bl.a. betyde, at der i de kommende år vil blive investeret mere i atomkraft.

Til gengæld ærgrede han sig over, at ministeren ikke ønskede at stille op til debat med ham eller andre fra Foreningen Atomkraft Ja Tak.

Ifølge Johan Christian Sollid har foreningen i månedsvis forsøgt at komme til at debattere atomkraft med klimaminister Dan Jørgensen. Hver gang, diverse medier har forsøgt at invitere Dan Jørgensen til debat med foreningen, har han afvist.

På baggrund af dette forsøgte Indblik også at invitere klimaministeren til debat med Foreningen Atomkraft Ja Tak – dog uden held.

– Vi har på Indblik.dk interviewet Foreningen Atomkraft Ja Tak. Forpersonen fra denne forening nævnte, at de forgæves har forsøgt at komme i debat med ministeren om atomkraft. Vil det være muligt at få et debatinterview med ministeren, hvor han kan forholde sig til den kritik, foreningen rejser?, lød henvendelsen fra Indblik til Klimaministeriets pressetjeneste den 8. februar.

Herefter gik der nogle dage, og den 14. februar modtog vi en telefonisk henvendelse, hvor en pressemedarbejder oplyste, at klimaministeren ikke ønskede at stille op til et sådant debatinterview med Foreningen Atomkraft Ja Tak.

Indblik vil dog fortsat forsøge at få en debat i stand mellem ministeren og foreningen af atomkraft-tilhængere.

I de senere år er debatten om atomkraft blusset op på ny. Og tilsyneladende er der stadigt flere danskere, der bakker op om denne energiform.

En meningsmåling viste for nyligt, at antallet af danskere, der går ind for at indføre atomkraft herhjemme, er blevet fordoblet på blot seks år. Således er det 35 procent, der er for atomkraft i Danmark, mens 41 procent er imod.

[adning id="17957"]

Fik du læst?