Kofods pinlige al-Qaeda-sag fortsætter: Skræmmende terrorvideo afslører, at han stadig er galt på den

Foto: Georgi Licovski/EPA/Ritzau Scanpix

Udenrigsminister Jeppe Kofod har allerede rettet sine udtalelser om al-Qaeda én gang, men han tager stadig fejl.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Tilbage i juli i år, mens de fleste danskere var godt i gang med at nyde den danske sommer, udgav terrororganisationen al-Qaeda en skræmmende terrorvideo, som TV 2 er kommet i besiddelse.

Helt præcist udkom videoen den 15. juli, og i videoen bliver der specifikt sørget for at understrege, at al-Qaeda stadig er sure på Danmark.

Af video kan det udledes, at al-Qaeda stadig har Danmark i sigte, idet de bruger hele fem minutter af videoen på at fremlægge deres had til blandt andet Muhammedtegningerne.

Derudover er der også en anden opsigtsvækkende detalje, da al-Qaeda omtaler terrorangrebet på den danske ambassade i Islamabad tilbage i 2008.

Hertil viser de i videoen en smilende selvmordsbomber, der står ved siden af den bil, der blev fyldt med sprængstof og derefter brugt til terrorangrebet.

Kofod retter sig selv, men tager stadig fejl

Spoler vi frem til august, starter udenrigsminister Jeppe Kofod (S) først med at sige i forbindelse med den militære udtrækning fra Afghanistan, at Danmark og verdenssamfundet ikke skal være bekymret for at noget går galt med udtrækningen, da al-Qaeda ikke længere er i Afghanistan.

Dette viste sig hurtigt ikke at passe, og udenrigsministeren skyndte sig derfor at rette sin pinlige udtalelse, hvilket Indblik har skrevet mere om her.

Udenrigsministeren undskyldte sig dengang med, at han havde fået for lidt søvn.

Men udenrigsministerens nye udtalelser er dog ikke bedre, da han stadig udtaler sig forkert om situationen med al-Qaeda.

Kofod svarede nemlig helt præcist i et svar til Folketingets udenrigsudvalg den 8. september:

– Min tiltænkte pointe var at sætte spørgsmålet om al-Qaeda i Afghanistan i relief med tiden omkring 11. september 2001 og den akutte trussel, som organisationen udgjorde da mod mål i Vesten, skrev Jeppe Kofod i sit svar til udenrigsudvalget.

Terrorforsker: al-Qaeda er mange gange stærkere nu end i 2001

Truslen fra al-Qaeda er dog rimelig reel, som det kan udledes af videoen fra al-Qaeda, og der efterlades derfor ikke nogen tvivl om, at Danmark stadig er et terrormål for al-Qaeda, udtaler den danske terrorforsker Tore Hamming til TV 2.

Og selvom Tore Hamming ikke vurderer, at al-Qaeda vil angribe terrormål i Vesten i den kommende fremtid, står det ifølge ham klart, at terrororganisationen i dag er mange gange stærkere, end da organisationen stod bag terrorangrebene mod USA 11. september 2001.

TV 2 har ønsket at spørge udenrigsminister Jeppe Kofod, om han var informeret om videoen fra al-Qaeda, inden han fortalte, at terrororganisationen ikke længere fandtes i Afghanistan. 

Udenrigsministeriet henviser dog til Forsvarets Efterretningstjeneste, der sidder med trusselsvurdering mod Danmark. Samtidig afviser ministeriet over for TV 2 at kommentere på videoen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?