Magnus Heunicke påstår, at der intet er at komme efter i sag om mulig korruption – mørklægger alligevel hele sagsforløbet

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mens sundhedsministeren afviser, at der er noget at komme efter, mørklægger han samtidig hele sagsforløbet.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Socialdemokratiets omdiskuterede erhvervsklub ved navn “Erhvervsforum Vækst DK” er endnu engang blevet genstand for kritik.

På baggrund af en aktindsigt kan Altinget nemlig berette om et problematisk forløb, hvor Tandlægeforeningen har udnyttet sit 20.000 kroners medlemskab af erhvervsklubben til at få et møde i stand med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Det bemærkelsesværdige i sagen er særligt, at Sundhedsministeriet har været involveret.

Dermed er de angiveligt vandtætte skodder mellem erhvervsklub og ministerierne væk, og det får Jesper Olsen, formand for Transparency International Danmark, til at erklære, at der er tale om korruption.

Læs mere om sagen her.

Magnus Heunicke har afvist at give interview i sagen, men tilkendegiver i en skriftlig kommentar til Altinget, at han ikke giver særbehandling til medlemmer af sit partis erhvervsklub.

Men selvom der ifølge Heunicke således ikke er noget at komme efter, mørklægger Sundhedsministeriet nu hele sagsforløbet. Dermed gør ministeriet det umuligt at finde ud af yderligere i sagen.

Det møder hård kritik fra både røde og blå partier. Selv regeringens støtteparti Enhedslisten er ude med riven.

– Det undergraver demokratiet. Det virker åbenlyst, at det er medlemskabet af Socialdemokratiets erhvervsklub, der har givet Tandlægeforeningen adgang til sundhedsministeren, siger Enhedslistens retsordfører Rosa Lund til Altinget.

Socialdemokratiet har ingen kommentarer til afsløringen, mens Tandlægeforeningen oplyser, at man nu vil skære alle bånd til erhvervsklubben. 

Erhvervsforum Vækst DK har et kontingent på 20.000 kroner om året. Disse penge går til Socialdemokratiets partikasse. 

Der er, så vidt vides, ca. 50 medlemmer af erhvervsklubben. Flere andre partier har lignende erhvervsklubber, der også udnyttes til at samle penge ind til politisk arbejde.

[adning id="17957"]

Fik du læst?