Mette Frederiksen afviser ikke at tage “nye initiativer” i brug mod ikkevaccinerede danskere

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen udelukker ikke, at hun vil tage nye midler i brug for at presse flere danskere til at lade sig vaccinere mod covid-19.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

Statsminister Mette Frederiksens (S) klare holdning er, at flere danskere skal lade sig vaccinere mod covid-19. 

Og hvis hendes opfordring til de ikke-vaccinerede på pressemødet i sidste uge, ikke viser sig at være nok til at opnå den ønskede vaccinetilslutning, kan hun ikke afvise, at nye tiltag rettet imod de ikkevaccinerede danskere vil blive sat i værk.

– Hvis det ikke er nok, kan vi sagtens komme i en situation, hvor vi bliver nødt til at overveje nye initiativer, siger statsministeren i et interview med TV 2.

Hendes klare opfordring på mandagens pressemøde har dog tilsyneladende sat sine spor hos danskerne. I onsdags sidste uge blev 5.254 danskere for første gang vaccineret, viser tal fra SSI. Det er ifølge Statsministeren mere end tre gange så mange som dagene inden pressemødet.

Statsministeren nævner dog ikke noget om, hvor stor en vaccinetilslutning hun mener vil være tilstrækkelig for, at ”nye initiativer” ikke skal sættes i værk. Ligeledes nævner hun intet om, hvilke tiltag der kan komme på tale.

Men skuer man til andre europæiske lande, er der flere steder, hvor der allerede er igangsat tiltag, der øger presset på de ikkevaccinerede borgere.

I Østrig indfører man en nedlukning, som kun er rettet mod de ikkevaccinerede. 

De østrigere, som har fravalgt vaccinen bliver fremover forhindret i at forlade deres hjem, medmindre det f.eks. er for handle ind, arbejde eller lade sig vaccinere. 

Læs mere om det her.

Og i Tysklands hovedstad Berlin er de ikkevaccinerede borgere nu udelukket fra fitnesscentre, restauranter, barer og frisører.

Mens man i Grækenland ikke engang kan handle ind i butikker eller gå i banken, medmindre man er vaccineret mod covid-19.

[adning id="17957"]

Fik du læst?