Mette Frederiksen afviser kritik af coronapas: ”Politikere skal passe på med at puste problemer op”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Under tirsdagens spørgetime i folketingssalen afviste Mette Frederiksen idéen om at ændre modellen for coronaspas til en “kørekortsmodel”.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Det skriver Jyllands-Posten.

– I al respekt tror jeg, at Venstres formand overdriver problemerne derude.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen under tirsdagens spørgetime, da Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen spurgte, om hun var villig til at omlægge brugen af coronapas til en såkaldt “kørekortsmodel”.

Idéen om en kørekortsmodel til brugen af coronapas bliver bakket op af et flertal uden om regeringen.

Modellen går ud på, at coronapasset fremover skal fungere mere som et kørekort, hvor det er den pågældendes eget ansvar at have et gyldigt coronapas.

Det vil også betyde, at det fremover vil være myndighedernes arbejde at kontrollere coronapas og ikke den pågældende virksomhed eller forening.

Læs mere om forslaget her.

“Overdriver problemerne”

Tirsdag i folketingssalen spurgte Jakob Ellemann-Jensen ind til, om det var en idé, som regeringen eventuelt vil være med på.

– For ganske almindelige danskere er det et problem at skulle stå i kø i halvanden time (til test, red.), skulle transportere sig en halv time derhen, forny det (coronapasset, red.) hver anden eller tredje dag for at kunne leve en normal tilværelse. Det her er et problem, sagde han, hvorefter svaret fra Mette Frederiksen lød:

– I al respekt tror jeg, at Venstres formand overdriver problemerne derude.

– Danskerne er pragmatiske folk. Hvis alternativet til et coronapas er, at vi havde fortsat nedlukningen i længere tid, så tror jeg, at de fleste har det sådan, at det, at man går ned og bliver testet, sagde Mette Frederiksen, der herefter blev afbrudt af Jakob Ellemann-Jensen:

– Det er jo en falsk præmis, sagde han, hvorefter Mette Frederiksen fortsatte med at tale:

– En gang imellem tror jeg, at politikere skal passe på med at puste nogle problemer op, som almindelige danskere faktisk ikke oplever, og får det til at fungere, afsluttede hun.

[adning id="17957"]

Fik du læst?