Mette Frederiksen ville gøre NATO til en klima – og LBGT+ -alliance

Det var kongressen i USA som dumpede Mette Frederiksen til posten som NATO´s generalsekretær, skriver tyske aviser.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Det var ikke USA´s præsident Joe Biden, som fældede Mette Frederiksen som fremtidig NATO-generalsekretær, men USA`s kongres.

Det skriver den tyske avis Die Welt, som citerer kilder fra USA for, at Joe Biden roste den danske statsminister for fælles grundværdier, men at mødet med medlemmer af kongressen resulterede i, at Mette Frederiksen ”satte sig selv ud af spillet”.

Den tyske avis citerer NATO-diplomater, for ”Mette Frederiksen sagde mange rigtige ting om Ukraine, men hun satte også spørgsmålet om LBQT og klimabeskyttelse øverst på sin dagsorden for NATO”. Og så kommenterer avisen: ”Det var især ubehageligt for konservative medlemmer af Kongressen – og Mette Frederiksen havde fejlet som ny NATO-chef i Washington.”

Hvis oplysningerne er korrekte, virker det underligt, at Mette Frederiksen kan fejle så eklatant i sin politiske vurdering af, hvad der kræves af en NATO-chef. Vores statsminister må være briefet forinden af det danske udenrigsministerium, som må formodes at være velinformeret om, hvad USA´s kongres forventer af en NATO-generalsekretær. Skal NATO være en queer-organisation? Er det godt at nævne det for USA´s kongres-medlemmer? Eller er det politisk selvmord – som det tilsyneladende viste sig at være. Skal NATO´s tanks køre på el? Skal jagerflyene være CO2-neutrale? Kan NATO vinde eller forhindre krige med den indstilling?

Det må formodes, at statsminister Mette Frederiksen var interesseret i at være i spil til topposten i NATO, og så virker det som mangelfuld politisk forarbejde og kommunikation fra både Udenrigsministeriet og Statsministeriet at lade Mette Frederiksen sende de signaler. Nogen må have udvist usædvanligt dårlig dømmekraft i den sag.

Eller så gælder det gamle ordsprog: hvad hjertet er fuldt, løber munden over med.

Kilde:

https://www.welt.de/politik/ausland/plus246302528/Nato-Wieso-Mette-Frederiksen-als-Nato-Chefin-durchfiel.html

[adning id="17957"]

Fik du læst?