Moderaterne indgår i central meningsmåling for første gang: Så mange danskere vil stemme på Løkkes nye parti

Lars Løkke Rasmussen til TV 2s partilederdebat om krig i Europa, i Fællessalen på Christiansborg, tirsdag aften den 8. marts 2022. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022)

En ny meningsmåling viser, at Moderaterne står til at komme i Folketinget. Men et særligt forhold gør, at opbakningen til Lars Løkke Rasmussens parti kan være højere, end det fremgår af meningsmålingen, lyder det fra analysedirektøren bag.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

Mandag blev tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne officielt opstillingsberettiget under partibogstavet M.

Selvom vi endnu ikke ved meget om det nu opstillingsberettigede parti, vil det nu fremover indgå i de almindelige politiske meningsmålinger på lige fod med andre partier.

I lyset af, at Moderaterne nu er blevet opstillingsberettiget, har analyseinstituttet Voxmeter nu offentliggjort de tal over vælgertilslutningen til Løkkes nye parti, som instituttet ellers har tilbageholdt indtil partiet var endeligt godkendt til opstilling ved næste folketingsvalg.

Disse tal har Voxmeter således sat ind i sin nyeste meningsmåling, der oprindeligt blev offentliggjort den 13. marts. 

Af den opdaterede meningsmåling fremgår det, at Moderaterne står til at komme i Folketinget med 2,2 procent af stemmerne. Dog anfører Voxmeters analysedirektør Anna Midtgaard Christensen, at målingen blev gennemført, inden Moderaterne blev opstillingsberettiget i mandags. 

– Det må forventes, at flere vælgere ikke har nævnt M (Moderaterne, red.) af denne grund, skriver hun på Twitter.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.007 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år, gennemført i perioden den 7. marts 2022 til den 12. marts 2022.

Målingen indeholder en statistisk usikkerhed for Moderaterne på plus/minus 0,9 procentpoint.

Voxmeter foretager meningsmålinger over vælgertilslutningen til de politiske partier i Danmark ugentligt.

[adning id="17957"]

Fik du læst?