Ny måling: Her er de ministre, som danskerne mener klarer sig dårligst

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Især én minister klarer sig dårligt hos danskerne, viser en ny meningsmåling fra Megafon.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Den socialdemokratiske regering har modtaget meget kritik siden sin indtrædelse tilbage i 2019.

Dertil har regeringen ledet af statsminister Mette Frederiksen også skulle sige farvel til en del ministre.

Nogle af ministrene, som regeringen har skulle sige farvel til, har været direkte som følge af kritik samt endda lovbrud, mens andre selv har valgt at gå efter længerevarende kritik.

Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at en ny måling fra Megafon, foretaget for TV2 og Politiken, også tegner et overordnet billede af utilfredshed hos danskerne i forhold til ministrenes forskellige indsatser.

Forsvarsministeren har en del at skulle forsvare

Der er især én minister, som danskerne mener klarer sig helt ekstraordinært dårligt, og det er forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Ud af de adspurgte svarede hele 50 procent, at de mente, forsvarsministeren klarede sig dårligst af alle de socialdemokratiske ministre.

Resultatet kan blandt andet forklares ved ministerens håndtering af kaosset i Afghanistan, fremlægger TV2’s politiske redaktør, Hans Redder, hvor Bramsen havde mere travlt med at feste i Odense end med at udarbejde en evakueringsplan for Danmark.

Læs mere om det her.

Jeppe Kofod og Mette Frederiksen kæmper om andenpladsen som værste minister

Der er ikke en anden minister i den socialdemokratiske regering, der overhovedet nærmer sig forsvarsministerens 50 procent i forhold til utilfredshed hos danskerne.

Men på andenpladsen finder man udenrigsminister Jeppe Kofod (S) med 22 procent, mens statsminister Mette Frederiksen (S) er lige i hælene på ham med 20 procent.

Herefter kommer klimaminister Dan Jørgensen (S), som ifølge 18 procent af de adspurgte er den dårligste minister.

Udenrigsministerens dårlige placering er også grundet skandalen med Afghanistan, hvor Kofod er blevet fanget i usande udtalelser ad flere omgange.

Læs mere om det her.

Derudover er han også den nuværende minister med flest næser, da han har hele to – den ene i forbindelse med corona, hvor han tilbød ubrugelige respiratorer til Italien, og den anden fordi han tilbageholdt oplysninger om børnene i de syriske lejre.

Deltagerne i undersøgelsen er blevet bedt om at nævne maksimalt tre ministre, de mener, har klaret sig dårligst. 

Samtidig har deltagerne også svaret, hvilke af ministrene, som i deres øjne klarer sig bedst. Her ligger øvrigt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i top, skarpt efterfulgt af statsminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Nicolai Wammen (S).

[adning id="17957"]

Fik du læst?