Ny måling: Mette Frederiksen har aldrig været så upopulær som nu

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I løbet af blot et år er statsminister Mette Frederiksen gået fra at være Danmarks mest populære politiker til at være en splittende figur i dansk politik.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

For et år siden, i januar 2021, var statsminister Mette Frederiksen (S) Danmarks mest populære politiker.

Dengang var det hele 63 procent af vælgerne, der svarede, at de var “positivt stemt” overfor hende, mens 28 procent lod vide, at de var “negativt stemt” overfor hende.

Men i løbet af det seneste år er Mette Frederiksens popularitet styrtdykket, viser en ny måling foretaget af analyseinstituttet Epinion for Altinget og det statsejede medie DR.

Ja, faktisk har Mette Frederiksen aldrig været så upopulær, som hun er nu. 

I den nye Epinion-måling er det nu kun 46 procent af vælgerne, der er positivt stemte overfor landets statsminister, mens en næsten lige så stor andel på 43 procent er negativt stemte overfor hende.

Ifølge Altingets politiske redaktør Esben Schjørring er denne markante udvikling udtryk for, at Mette Frederiksen er blevet en splittende figur i dansk politik. Han fremhæver minkskandalen og skandalen om de slettede SMS’er i forbindelse med denne sag som udslagsgivende for faldet i Frederiksens popularitet.

Epinions popularitetsmåling medtager alle partiledere og ministre, og det er værd at nævne, at Konservatives formand Søren Pape-Poulsen topper i popularitetskonkurrencen, mens sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kommer på en andenplads, og finansminister Nicolai Wammen (S) indtager tredjepladsen.

Den statistiske usikkerhed i målingen er maksimalt plus/minus 3,26 procentpoint.

Tidligere denne uge viste en anden meningsmåling fra Epinion, at der efter alt at dømme er dødt løb mellem rød og blå blok. 

Samtidig tydede denne måling på, at Lars Løkke Rasmussens nye midterparti Moderaterne har en god mulighed for ikke blot at komme i Folketinget, men også at blive tungen på vægtskålen i magtkampen mellem rød og blå blok.

Læs mere om det her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?