Nye Borgerlige-ordfører om omskæring: ”Et overgreb, som jeg hverken kan eller vil forsvare”

PR-foto

”Jeg har virkelig forsøgt at forstå de mennesker, som taler for at dette skal have lov til at fortsætte”, lyder det fra Nye Borgerliges friheds- og sundhedsordfører Lars Boje Mathiesen.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

I et nyt Facebook-opslag kritiserer Nye Borgerliges friheds- og sundhedsordfører Lars Boje Mathiesen det flertal i Folketinget, som tirsdag nedstemte et forslag om at indføre en mindstealder på 18 år for omskæring.

Læs mere om det her.

– Omskæring af drenge og piger er et overgreb, som jeg hverken kan eller vil forsvare, indleder han sit opslag.

Han fortsætter med at sige, at han ”virkelig” har ”forsøgt at forstå de mennesker, som taler for at dette skal have lov til at fortsætte”, da han godt er klar over, at ”der er stærke holdninger til dette på begge sider af debatten”.

– Jeg har brugt rigtig mange timer på at lytte og læse om religiøse, kulturelle, historiske og medicinske argumenter fra begge sider, skriver han og fortsætter:

– Men ligegyldigt hvordan jeg vender og drejer det, så kommer jeg altid tilbage til samme sted.

Lars Boje Mathiesen fortæller, at han står på børnenes side, da de ikke selv kan sige fra. Han mener derfor at børnene ”er 100 procent afhængige af, at vi som voksne sikrer deres rettigheder”.

Han mener også at revselsesretten ”var en naturlig rettighed for forældre og voksne igennem hundredvis af år”.

– Ja, den valgte man at fjerne, fordi man vægtede barnets rettigheder højere end forældrenes, tilføjer han.

Lars Boje Mathiesen skriver herefter, at han håber, ”at flere på et tidspunkt også får modet til at sætte børnene først på dette område”.

Han afrunder herefter sit opslag med at sige at den egentlige pris bliver betalt af de kommende drengebørn, ”der rettelig vil kunne spørge flertallet i folketinget”

– Hvorfor var mine rettigheder ikke vigtige nok for jer?

[adning id="17957"]

Fik du læst?