Nyt borgerforslag om atomkraft

Folketinget skal træffe beslutning om atomkraft, hvis Olavur Spongenberg Thorups borgerforslag kan samle opbakning fra 50.000 stillere.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nyt borgerforslag om atomkraft

Folketinget skal træffe beslutning om atomkraft, hvis Olavur Spongenberg Thorups borgerforslag kan samle opbakning fra 50.000 stillere.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net
”Danmark bør støtte forskning og etablering af kernekraft” – sådan lyder titlen på et nyt borgerforslag, der er stillet af Olavur Spongenberg Thorup.
”Vind- og solenergi kan ikke stå alene. Ved at etablere kernekraft i Danmark, kan vi sikre en stabil CO2 neutral energi forsyning. Det vil ikke bare fastholde nuværende energiforbrug, men vi vil kunne udvide energiforbruget med CO2 neutral energi,” lyder det i forslagets motivering.
Se hele forslaget her.
Det kræver, at et borgerforslag får støtte fra 50.000 danske borgere, for at det efterfølgende bliver behandlet som et beslutningsforslag i Folketingssalen, som politikerne må forholde sig til.
Det gælder om at samle de 50.000 digitale underskrifter inden for seks måneder, ellers frafalder forslaget. Borgerforslaget om atomkraft har i skrivende stund fået 387 støtter, siden det blev oprettet i går, 20. januar. De første på listen var medstillerne Søren Regenberg, Fredensborg; Kasper Vikkelsø Seidler, Køge og Martin Hinsch Kristensen, Roskilde.
Ordningen med borgerforslag er to år gammel. Tidligere borgerforslag, som er nået frem til Folketingssalen, har bl.a. handlet om uddannelsesloft og omskæring.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4493″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2955″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4721″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?