Pape udfordrede alle partiledere til at tage skrottet vaccine – nu trækker han selv i land

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Søren Pape Poulsen (K) opfordrede alle partiledere til at blive vaccineret med skrottet vaccine. Nu skal han ikke selv have den.

Af Benjmain Vejsager, benjamin@indblik.dk

Til en spørgetime i Folketinget den 11. maj inviterede partileder for De Konservative, Søren Pape Poulsen, alle partiledere til at blive vaccineret med den skrottede Johnson & Johnson-vaccine.

– Så nu vil jeg bare foreslå, at vi glemmer alt om jantelov (…) Så skal vi partiledere – hvis vi vil – tage jakken af, smøge ærmerne op og for rullende kamera blive vaccineret med Johnson & Johnson.

– Og sende signalet til danskerne, at ”I kan roligt lade jer vaccinere, I skal ikke være bange, lød det den 11. maj.

Læs mere om det her.

Trækker i land

Men nu ser det ud til, at Pape ikke engang selv skal have den vaccine, som han talte sådan op.

I et opslag på partilederens offentlige Facebook-side, skriver han således:

– Jeg skrev mig op som en af de første til at få den frivillige Johnson & Johnson-vaccine. Men nu anbefales jeg ikke at få den. Og ved du hvad? Det er virkelig positivt!

– Hvorfor? Fordi jeg er 49 år gammel, og om et øjeblik bliver jeg indkaldt til en Pfizer-vaccine på grund af min alder.

– Derfor sagde lægen, at der i lige præcis mit tilfælde ikke var lægefagligt grundlag for at give Johnson & Johnson. Pfizer-vaccinen er simpelthen bedre at vente på, når der for mig ikke er længere tid til, skriver han.

Efterfølgende skriver Pape, at det også ærgrer ham lidt, fordi han godt ville have vist danskerne, at han “selvfølgelig tager den vaccine, når jeg politisk har været med til at gøre det muligt”.

– Men det her viser også, at den private vaccine-udbyder Practio handler helt og aldeles efter den lægefaglige bog.

– Det glæder mig. For det vidner om, at vi kan have fuld tillid til systemet omkring vores vacciner, afrunder Pape.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?