”Pas på! Undervurdér aldrig Lars Løkke”: Tidligere minister advarer Mette Frederiksen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ifølge Anders Samuelsen bør de gamle partier være bekymrede over Løkkes potentiale til at lave ”endnu et comeback” i dansk politik.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

Tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne nåede onsdag de 20.182 vælgererklæringer, som er påkrævet for, at partiet kan blive opstillingsberettiget til Folketinget.

En politisk analytiker vurderer, at sandsynligheden for at Løkke kommer i folketinget med sit parti er særdeles høj. 

Læs mere om det her.

Og det bør bekymre de gamle partier, advarer Anders Samuelsen, som er forhenværende udenrigsminister og tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance, i et Facebookopslag.

Samuelsen fremhæver ikke blot Lars Løkkes skarpe retoriske evner, usædvanlige politiske talent og mere end 30 års erfaring i forhandlingslokaler.

Han mener også, at Moderaterne kan udfylde et tomrum i midten af dansk politik.

Et tomrum som ifølge ham bl.a. er skabt ved, at Socialdemokratiet er nået til et punkt, hvor deres vælgerbase udelukkende består af vælgere, ”der hader blå blok så meget, at de er villige til at leve med en regering, som nærmest er blevet en klon af DF”.

– Det har virket, men det har også åbnet en flanke over for ikke mindst de unge, som ikke abonnerer helt så hårdt på kombinationen af stram udlændingepolitik og konstant leflen for Blå Bjarne, skriver Samuelsen i opslaget.

Netop den flanke kan Moderaterne integrere sig i, mener Samuelsen, som tilføjer, at Løkkes store mængde af erfaring vil give ham en overlegenhed, som vil gøre ham i stand til at stjæle vælgere fra begge sider af midten.

– Indtil Løkke igen dukkede op, var Mette Frederiksens og hele regeringens manglende erfaring ikke et stort problem -for hvem kæmpede de egentligt imod? Blå blok i ruiner har ingen idé om, hvem der er deres statsministerkandidat, og uanset hvem de vælger, er det en person, som er urutineret og uprøvet på det højeste embede. I modsætning til Lars Løkke. Begejstringsniveauet ved udsigten til at få Pape eller Ellemann i Statsministeriet kan knap måles, skriver Samuelsen.

-Her kommer ridder Løkke så ind på banen – med esser i ærmet. Han sidder i en lukrativ baghånd på en række områder: Han kan afvente, hvilke politiske emner dagsordener der giver de gamle partier problemer -og så komme med sit eget bud uden af være bundet af fortid og ideologi, tilføjer han.

– Så pas på: Undervurdér ikke Løkke!

Sådan lyder den afsluttende, kontante besked i Samuelsens Facebookopslag. 

[adning id="17957"]

Fik du læst?