“Patetisk”: Regeringens store valgløfte bliver skudt ned

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Regeringen har ikke just nemt ved at finde opbakning til at gøre sit store valgløfte om en “velfærdslov” til virkelighed.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Torsdag blev regeringens forslag om en såkaldt “velfærdslov” førstebehandlet i Folketingssalen. 

Dette forslag var et af de store valgløfter, som Socialdemokratiet gik til valg på tilbage i 2019. 

Loven betyder i praksis, at den nuværende regering og fremtidige regeringer i Danmark skal forpligtes til at afsætte og opkræve flere skattekroner til den offentlige sektor i takt med, at befolkningstallet stiger.

Det vil sige, at enhver regeringen er tvunget til at lade det offentlige forbrug følge det demografiske træk.

Indblik har tidligere kunnet oplyse, at forslaget ville efterlade en regning til skatteyderne på helt op til 3 milliarder kroner – hvert eneste år frem til 2025. 

Læs mere om det her. 

Det er dog ikke rigtig gået som ønsket for Socialdemokratiet, der i høj grad har haft vanskeligheder med at samle opbakning til forslaget. 

Onsdag afholdte henholdsvis finansminister Nicolai Wammen (S), social- og ældreminister Astrid Krag (S) og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) et pressemøde i Finansministeriet, hvor de fremlagde forslaget og opfordrede Folketingets partier til at støtte det.

Dette hjalp dog ikke synderligt meget, da Dansk Folkepartis partileder Kristian Thulesen Dahl kaldte pressemødet for “patetisk” over for B.T.

– Det her er ren symbolpolitik. Det handler om at føre valgkamp og om, at man prøver at dele partierne op sådan, at hvis man ikke stemmer for deres lov, så er man imod velfærd. Det giver ingen mening, og en finansminister burde simpelthen holde sig for god til at synke så lavt, fortæller han også. 

[adning id="17957"]

Fik du læst?