Så kender vi Radikale igen…

Regeringens spin lykkedes. Sophie Carsten Nielsen leverede den sidste brik. Prisen var antageligt et løfte om en tung ministerpost efter folketingsvalget.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Demokratiske principper eller sig selv?

Hovedbestyrelsen i Radikale var inde på det første og Sofie Carsten Nielsen gik med det sidste.  De Radikales leder har længe efterlyst en regering, hvor hun selv fik en tung ministerpost, og det er hun antageligt blevet lovet som den sidste del af Mette Frederiksens spin.

Minkkommissionens arbejde er reelt blevet annulleret: Ingen undersøgelse af politikerne – herunder statsministerens rolle og ingen konsekvenser for de 10 embedsmænd og rigspolitiets øverste chef.

En sejr for spinapparatet og en sorgens dag for demokratiet, der i Danmark har taget en kedelig drejning.

Sofia Carsten Nielsen har krævet et valg til efteråret – flot?

Nej – det var at sparke en åben dør ind. De fleste med den mindste tilknytning til Christiansborg har været klar over, at der ville blive udskrevet valg til afholdelse til efteråret.

Blokpolitik/spin er aldrig set mere effektivt/frastødende end nu.

Mette Frederiksens pressemøde efter Minkkommissionens rapport var reelt en optakt til valgkampen, hvor statsministeren – flankerede af fire juniorministrer – brugte de første 20 minutter på at fremhæve egne fortjenester vedrørende håndteringen af Corona, hvorefter der kom en beklagelse over, at gik ud over minkavlerne.

Dette spins formål er også at fjerne opmærksomheden fra det Minkkommissionens arbejde drejer sig om og fastslår: En regering med en samling embedsmænd, der har gjort sig skyldig i magtmisbrug. Regeringen taler om Corona, det rigtige i deres handling og forsøger at fjerne fokus fra sagens kærne.

Rød blok står rigtig godt i meningsmålingerne og vi kan se frem mod et blodrødt kabinet med måske endda Enhedslisten i regering. Hermed er midten for alvor rykket i dansk politik.

Mette Frederiksen overtog et land med en stærk økonomi opbygget igennem flere borgerlige regeringer og også Helle Thornings regering. Siden 2019 er der brugt af det økonomiske råderum og ydermere gennemført ufinansierede tiltag. En fremtidig samlingsregering med de røde partier vil føre til yderligere offentlige udgifter.

Man ihukommer Margaret Thatchers citat ”Socialister løber altid tør for andre folks penge!”

Det vigtigste er imidlertid at få en regering, der har respekt for demokrati og kommissioners arbejde.

Da Inger Støjbergs sag om en advokatundersøgelse var til afstemning stemte borgerlige partier for. Nu ser vi de socialistiske partier lige fra starten fedtspille og meddele, at de ikke ønsker en advokatundersøgelse om Mette Frederiksens rolle i Minkskandalen.

Enhedslisten endda uden at have læst eller bare skimmet rapporten.

Det er tid til en borgerlig regering med retsindige folk ombord!

[adning id="17957"]

Fik du læst?