Se klippet: S-ordfører får samme spørgsmål 5 gange i streg – taler udenom hver gang

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiets politiske ordfører gentog sig selv og talte udenom, da han for nyligt var sendt i byen for at forsvare sin partifælle, udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

“Et typisk politikersvar”.

Sådan lyder en af flere skarpe kommentarer på et opslag på radiokanalen DR P1’s Facebookside.

Her ser man et klip med Socialdemokratiets politiske ordfører Jeppe Bruus, som er blevet inviteret i studiet for at kommentere en usand påstand, som hans partifælle, udenrigsminister Jeppe Kofod, for nyligt blev presset til at gå ud og rette.

Kofod kom galt af sted, da han påstod, at den islamistiske terrorbevægelse al-Qaeda, ikke længere er en tilstedeværende trussel i Afghanistan.

Flere eksperter slog dog hurtigt fast, at den udmelding var helt og holdent faktuelt forkert, og derfor gik Kofod i sidste uge ud og rettede på sig selv.

Læs mere om det her.

Spørger man hans kollega Jeppe Bruus om al-Qaeda findes i Afghanistan, er det dog om muligt endnu sværere at finde hoved og hale i hans svar.

I P1 Debat blev Bruus i sidste uge spurgt om netop dette fem gange i træk, og alligevel lykkedes det ikke P1-værten at få et klart svar ud af ham.

Da Jeppe Bruus første gang blev adspurgt om al-Qaeda findes i Afghanistan, lød svaret:

– Da vi gik ind i Afghanistan tilbage efter 2001, som de fleste af os er bekendte med, skyldtes det jo, at al-Qaeda brugte Afghanistan i ly af Taleban til at orkestrere angreb. Det var en del af hovedårsagen til at gå ind, og man må jo konstatere, at det lykkedes at stække al-Qaeda så meget, at de det seneste årti ikke har haft den kapacitet til at planlægge de angreb og har været ret optagede af at overleve.

Herefter gentog P1-værten spørgsmålet endnu engang og blev mødt med endnu en omgang udenomssnak. 

Da Jeppe Bruus blev adspurgt en tredje gang, kom der mere udenomssnak, inden værten afbrød og spurgte en fjerde og så en femte gang. 

Men der kom alligevel intet klar svar fra Jeppe Bruus.

Se klippet fra radioprogrammet herunder.

Jeppe Bruus blev for nyligt forfremmet til politisk ordfører efter en ministerrokade i den socialdemokratiske regering. 

Han har tidligere været Socialdemokratiets retsordfører.

Fik du læst?